Ритер: Почиње оно за шта се Руси спремају од септембра – на столу је руска војна доктрина

„ПОТПУНО ЈЕ НЕСХВАТЉИВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ РУСИЈА СВЕ ДОСАД ОСТАВЉАЛА КИЈЕВУ ВЕЗУ СА ЦЕЛИМ СВЕТОМ“

Генерал армије Сергеј Суровикин

* „Украјинци у Харкову могу да направе исту грешку као Руси западно од тог града (у септембру). Ни њихова одбрана нема стратешку дубину, снаге су им превише расуте. Руси могу ући и муњевитом брзином све узети. Украјинска одбрана ће се урушити. А чим се сруши на северу, срушиће се на југу“

* „Време руске војне специјалне операције одлази у прошлост. Дани када је Русија деловала половично такође остају иза нас. Руска војна доктрина је сада на столу, а она подразумева и уништавање украјинских  комуникација, и удара на украјинску логистику, и претичућа дејства. Све ћемо то гледати наредних недеља и месеци“

   _________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ војни аналитичар Скот Ритер оценио је изгледе руске зимске војне кампање у Украјини и њене могуће домете.

       Прво је предочио стару истину да је време у рату - све, а да се Русима може догодити да не искористе како треба тренутке своје одлучујуће надмоћи.

       Ни у том случају, уверен је Ритер, Руси неће војно изгубити, али ризикују да добију „вечити украјински малигни тумор“. „Канцерогено ткиво“ које ће морати да уклањају касније.

       Ритер наглашава: „Линије фронта су се стабилизовале, али је то постало могуће само зато што су Украјинци у операције укључили све своје резерве. Руси су ипак пред променом односа. У игру уводе 150.000 нових бораца који ће моћи да слободно делују. Русија је напредовала ка Кијеву са 40 хиљада војника, а сада има на располагању додатних 150-200 хиљада. То ће јој омогућити да бира унутар дијапазона циљева и да повећа брзину извођења операција. А у Украјина неће бити у стању да томе парира“.

       Амерички аналитичар процењује да Кијев више нема довољно војске Русима затвори могуће правце удара:

       „Украјинци у Харкову могу да направе исту грешку као Руси западно од тог града (у септембру). Ни њихова одбрана нема стратешку дубину, снаге су им превише расуте. Руси могу ући и муњевитом брзином све узети. Украјинска одбрана ће се урушити. А чим се сруши на северу, срушиће се на југу. Руси ће моћи да прегазе цео југ.

       - Кључ свега је сламање украјинског отпора у Бахмуту. Али, ако Руси поново заузму север, укључујући Харков, па на југу крену, преко Херсона на Николајев -  имаће довољно снаге и за то“.

       Ритер је уверен: „Време руске војне специјалне операције одлази у прошлост. Дани када је Русија деловала половично такође остају иза нас. Руска војна доктрина је сада на столу, а она подразумева и уништавање украјинских  комуникација, и удара на украјинску логистику, и претичућа дејства. Све ћемо то гледати наредних недеља и месеци“.

       Он истиче да су Украјинци свих протеклих месеци живели у блаженом незнању, у илузијама о сопственој моћи, јер Русија није дирала њихове комуникације.

       „Мени је потпуно несхватљиво да им је Русија све досад дозвољавала да буду у контакту са целим светом. Сада су се Украјинци укопали под артиљеријском ватром, али чим покушају да се помере - изгинуће. Руси умеју да се боре. Од септембра су се свакодневно припремали за овај тренутак“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари