Помпео због Украјине викао на новинарку NPR и упућивао јој псовке

ПРЕКИНУО ИНТЕРВЈУ КАД ЈЕ ПОЧЕЛА ДА ГА ПИТА О УКРАЈИНИ, ИЗРАЗИВШИ СУМЊУ ДА ЗНА ГДЕ ЈЕ ТА ЗЕМЉА

Мери Луиз Кели и Мајк Помпео

* Државни секретар САД отворено питао Мери Луиз Кели: „Да ли мислите да је Американцима стало до Украјине?“.  Није очекивао да ће на карти света успети да нађе Украјину

* КЕЛИ: „Одвели су ме у приватне одаје секретара, где и викао на мене отприлике исто онолико дуго колико је трајао интервју

_____________________________________________________________________

        АМЕРИЧКИ државни секретар Мајк Помпео викао је, уз псовке, на новинарку Мери Луиз Кели после интервјуа који је прекинуо незадовољан што му је постављала питања о Украјини, саопштио је њен National Public Radio (NPR)

        Интервју је био договорен и вођен у Стејт департменту. Али Помпео није хтео да одговори на поновљена питања о Украјини и бившој америчкој амбасадорки у Кијеву (Мари Јованович), наводећи да је пристао на интервјуу о политици администрације према Ирану. Новинарка је тврдила да је са његовим сарадницима договорено да и Украјина буде једна од тема.

        У саопштењу НПР каже се да је "одмах после питања о Украјини, интервју завршен".

        Помпео је устао и гледао у Кели пар секунди, а затим напустио собу. Његов сарадник замолио је Кели да пође за Помпеом у његове одаје у Стејт департменту, без диктафона, наводи се у саопштењу НПР.

        "Помпео је у соби гласно изразио незадовољство због питања о Украјини. Више пута је употребио псовке и питао новинарку: „Да ли мислите да је Американцима стало до Украјине?“

        Сама новинарка је касније рекла: "Одвели су ме у приватне одаје секретара, где је чекао и викао на мене отприлике исто онолико дуго колико је трајао интервју".

        Према њеним речима, користио је и псовке.

        Онда ју је упитао да ли би могла да нађе Украјину на мапи, а кад је потврдно одговорила, позвао је сараднике да му донесу мапу света без обележених земаља.

        "Показала сам на Украјину. Онда је склонио мапу. Рекао је - људи ће чути о овоме, окренуо се и казао да има посла, а ја сам му захвалила на издвојеном времену и отишла", рекла је новинарка.

        Ни Бела кућа и Стејт департман нису одговорили на упит CNBC за коментар.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари