Помпео не крије: САД ће своју лажну борбу против тероризма водити све док не избаце Иран из Сирије

ШЕФ АМЕРИЧКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ БЕЗОЧНО ЛАЖЕ ДА ЈЕ ЊЕГОВА ЗЕМЉА „СИЛА ДОБРА“

* У Каиру рекао да следи хаос чим се Америка однекуд повуче. Као да је свет заборавио уништавање Вијетнама, Ирака, Авганистана, Југославије, Сирије и Либије. Међутим, ово није плод ни обичне ни геостратешке шизофреније. Ово је Америка. Она се у овоме није нимало променила ни под Доналдом Трампом

_________________________________________________________________________________

         АМЕРИКАНЦИ не само да лажу на све стране него и верују у своје лажи. Или се макар праве да верују.

         Државни секретар САД Мајкл Помпео је током посете Каиру рекао да је Америка "снага добра" на Блиском истоку и да је одувек била "ослободилачка, а не окупациона сила".

         Ово му је мало било, па је – као да је свет заборавио уништавање Вијетнама, Ирака, Авганистана, Југославије, Сирије и Либије - рекао да када се Америка однекуд повуче, следи хаос.

         Ово није плод ни обичне ни геостратешке шизофреније. Ово је Америка. Она се у овоме није нимало променила ни под Доналдом Трампом.

         Уосталом сам Помпео је у Каиру саопштио да је Трамп спреман да поново предузме војну акцију у Сирији, али се нада да до тога неће доћи. Чак је био сасвим одређен, помињући „нова бомбардовања“

         Говорећи о Ирану, рекао је да ће САД употребити дипломатију и да ће сарађивати са партнерима како би из Сирије "истиснули и последњу иранску чизму".

         "Америка ће довести америчке војнике кући из Сирије, али остаје посвећена потпуном уништењу Исламске државе. Нећемо напустити Блиски Исток док не буду уништени сви терористи", рекао је он.

         Потискивању и слабљењу Ирана ће и служити америчка лажна борба против блискоисточног тероризма.

         А да би што дуже трајала, Вашингтон ће потајно – као што су то и досад чинили – помагати и Ал Каиду (Џебхат ан-Нусра) и саму Исламску државу. Буде ли им потребно, формираће и две нове `исламске државе`.

          Говорећи о Либану, он је рекао да је у тој земљи изражено присуство Хезболаха, али да Вашингтон то неће прихватити као статус кво.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари