Појавила се нова Волфова књига против председника САД „Опсада: Трамп под ватром"

ИМА 315 СТРАНИЦА, А АУТОР ТВРДИ ДА ЈЕ ЗА ЊЕНО ПИСАЊЕ КОРИСТИО ВИШЕ ОД 150 ИЗВОРА

* Мајкл ВОЛФ у својој новој књизи, за коју верује да ће такође постати бестселе, наводи да му  је један од сарадника Беле куће признао да не зна „већег лудака“ од Доналда Трампа

* „Јевреји увек цинкаре“ – овим речима је Трамп наводно пропратио вест да су се са тужиоцем нагодили његов бивши адвокат Мајкл Коен, извршни директор Trump Organization Ален Вајселберг и издавач Дејвид Пекер

* Већи део и ове Вулфове књиге је заснован на причи` Стива Бенона, бившег Трамповог главног политичког саветника. А он, поред осталог, тврди да  је Трампова компанија, којој је 40 година био на челу, „све више личила на полукриминалну“. Чак је наводно оценио да би се то „полу“ могло и уклонити

___________________________________________________________________

         ПОЈАВИЛА се нова раскринкавајућа и денунцијантска биографија америчког председника.

         Новинар Мајкл Волф аутор је књиге „Опсада: Трамп под ватром" (Siege: Trump Under Fire) чија продаја почиње 4. јуна.

         Наставак је Волфовог бестселера „Ватра и бес - Трампова Бела кућа изнутра“. Аутор је навео да је за његово писање користио више од 150 извора, међу којима има и бивших сарадника Беле куће.

         Волф тврди да је специјални тужилац Роберт Милер, који је недавно затворио своју истрагу која је потрајала безмало две године, био спреман да против Трампа подигне оптужницу за ометање правосуђа.

         Прецизира да је актуелни председник САД почео да омета правосуђе већ седмог дана у Белој кући:  наводно је хтео тиме да заштити свог помоћника за националну безбедност Мајкла Флина.

Мајкл Волф

         „Опсада“ има 315 страница на којима се, поред осталог, износи и тврди:  

         • Трамп често добија нападе јаросног беса; једном се толико разљутио да му се фризура растурила, па су присутни имали прилику да виде „практично ћелавог Трампа“.

         • Сарадници се Трампу смеју иза леђа, чак су вођа републиканаца у Конгресу САД, Мич Мекконел и његова жена Елен Чао себи дозвољавали да пред пријатељима „глуме Трампа“.

         • Трампови помоћници се труде да он буде у `у свом свету`, да увек има при руци омиљене чоколадице и да може да свој его потхрањује бескрајним ноћним разговорима са водитељом Fox News Шоном Ханитијем. Иначе, кад му је дан добра – Трамп касно долази у кабинет у којем- да би се нечим бавио -  држи серију изрежираних умирујућих састанака. нечим забављени Трамп је – задовољни Трамп.     

         • Један од сарадника Беле куће признао је Волфу  да не зна „већег лудака“ од Доналда Трампа.

         • „Јевреји увек цинкаре“ – овим речима је Трамп наводно пропратио вест да су се са тужиоцем нагодили његов бивши адвокат Мајкл Коен, извршни директор Trump Organization Ален Вајселберг и издавач Дејвид Пекер.

         • Трампов зет Џаред Кушнер је убијеног саудијског новинара Џамаля Кашогија назвао терористом. Ракавши: „Тај човаје био веза између групација у краљевској породици и Осаме бин Ладена. То је био терориста који се продавао за новинара. Ми то знамо“.

         Може ли се овоме веровати?

         Трампови противници, који су се прогласили за покрет Отпора, хвалиће „Опсаду“ за „скидање до прљавих гаћа“.

         Трампове присталице ће је `шутирати` где год и како год стигну.

         Објективни новинари и аналитичари указиваће да Волф користи `информације добијене из НН  извора` и да изводи закључке које ничим не аргументује. И не покушава.

         Већи део књиге је заснован на причи` Стива Бенона, бившег Трамповог главног политичког саветника. А он, поред осталог, тврди да  је Трампова компанија, којој је 40 година био на челу, „све више личила на полукриминалну“. Чак је наводно оценио да би се то „полу“ могло и уклонити.

         Реакција Беле куће на „Опсаду“ била је – очекивана.

         У њено име је Хоган Гидли изјавио: „Прва Волфова књига је – због бројних нетачности, измишљених сторија и меркантилног политичког коришћења сумњивих извора  - била разбијена у парампарчад. И ова књига је нови Волфов покушај да лажима и измишљотинама против Председника напуни џепове новцем“.

         Овог лета треба да изађу из штампе и мемоари бившег шефа Пентагона Џејмса Матиса.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари