Пелоси: Трамп игнорише све оптужбе против Русије – његови путеви воде ка Путину

ОН ОПТУЖИО NEW YORK TIMES ДА ЈЕ ОБЈАВИО ЛАЖ ДА ЈЕ РУСИЈА ПЛАЋАЛА ТАЛИБАНИМА ДА УБИЈАЈУ АМЕРИКАНЦЕ

* Доналд ТРАМП: „Нико ни мени ни потпредседнику Мајку Пенсу, а ни шефу апарата (Беле куће) Марку Мидовсу, није реферисао о такозваним руским нападима на наше трупе у Авганистану, као што је лажном медију New York Times пренео анонимни извор. Наши органи то негирају, а и напада на нас У Авганистану) није било много

_____________________________________________________________

        ДОНАЛД Трамп назвао је нарученим фејком текст New York Times у којем се тврдило да је руска обавјештајна служба наводно нудила новац припадницима авганистанског покрета Талибан да нападају и убијају америчке војнике.

        "Можда је ово само још једна поруџбина коју одрађује New York Times, као што је одрадио фалсификате о Русији (када ме током 2016. оптуживао да сам у завери са Москвом). Ко им је `извор`?“  

        Председник САД додатно конкретизовао:

        „Нико ни мени ни потпредседнику Мајку Пенсу, а ни шефу апарата (Беле куће) Марку Мидовсу, није реферисао о такозваним руским нападима на наше трупе у Авганистану, као што је лажном медију New York Times пренео анонимни извор. Наши органи то негирају, а и напада на нас У Авганистану) није било много“.

        Поновио је да ни један од његових претходника није био строг према Русији као он, а за Барака Обаму и „корумпираног бајдена“ је рекао да су Русији рашчистили терен за преузимање Крима. 

        Талибани су већ одбацили тврдњу да су од руске војне обавештајне службе добијали новац  за нападе на Американце у Авганистану.    

        Међутим, на Трампа се већ окомила спикер представничког дома – демократкиња Ненси Пелоси.

        Изјавио је да је Трамп „склон да игнорише све оптужбе против Русије“ и додала:

        „Сви Трампови путеви воде ка Путину. Не знам шта Руси имају о њему на политичком, личном или финансијском плану, али је он поклон за Русију јер слаби нашу лидерску позицију у НАТО и смањује бројност наших трупа у Немачкој. Све су то поклони Путину. У свему том је нешто веома погрешно и то мора да буде разјашњено“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари