Помпео америчким сенаторима: Комунистичка партија Кине је – баук који кружи планетом

ТИПИЧНО АМЕРИЧКА СМИЦАЛИЦА: А СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ СУ СИЛА ДОБРА КОЈА СПАСАВА СВЕТ

* У Сенату најавио проширење санкција против иранских нуклеарних, ракетних и војних програма. Навео је да је Стејт Департман идентификовао 22 специфична материјала која Иран користи у својим нуклеарним, војним или балистичким програмима. Легуре алуминијума, алуминијумски прах, неке врсте челика... Ко им то буде продавао – наћи ће се под санкцијама

_______________________________________________________________________

        ВАШИНГТОН не оставља на миру Комунистичку партију Кине. Покушава да је претвори у – баука који угрожава целу планету. А Америка је, кобајаги, сила добра која од КПК спасава свет.

        Државни секретар САД Мајк Помпео изјавио је да је Комунистичка партија Кине „централна претња модерне ере“.

        Овако је наступио на саслушању у Одбору за спољне послове америчког Сената горњег дома Конгреса САД.

        „Ми ствари објективно сагледавамо и видимо Комунистичку партију Кине као централну претњу. Америчка дипломатија помаже међународној заједници да разуме какву претњу представљаКПК".

        У наставку је похвалио актуелног шефа државе:

        „Ниједна администрација САД, ни републиканци ни демократе, није била овако агресивна у сузбијању непријатељских акција Кине као администрација председника Трампа. Увели смо санкције против кинеског руководства, као и против компанија из НРК. Укинули смо специјални статус за Хонг Конг и затворили кинески конзулат у Хјустон јер је био шпијунско легло“.

        Сенаторима је предочио да Стејт департман – ради успешнијег  супротстављања Кини - тражи 1,49 милијарди долара за пружање током 2021. помоћи  земљама Индо-Пацифичког региона.

        Буде ли одобрено, то ће бити повећање за 20 одсто у односу буџет за 2020-ту.

        Помпео је у Сенату најавио проширење санкција против иранских нуклеарних, ракетних и војних програма.

        Навео је да је Стејт Департман идентификовао  22 специфична материјала која Иран наводно користи у вези с својим нуклеарним, војним или балистичким програмима. Међу њима су легуре алуминијума, алуминијумски прах, неке врсте челика, укључујући и нерђајући.

        Помпео сада, заправо, прети америчким санкцијама свима у свету који Ирану те материјале буду испоручивали.

        Специјални представник САД за Иран Брајан Хук рекао је 1. јула да власти Сједињених Држава разматрају могућност употребе војне силе против Ирана - да не би произвео нуклеарно оружје.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари