Нова портпаролка Беле куће постаје Стефани Гришам која у јавности заступа Меланију Трамп

НАСЛЕДИЛА САРУ САНДЕРС ПРЕ КОЈЕ ЈЕ НА ТОЈ ФУНКЦИЈИ БИО ШОН СПАЈСЕР

Стефани Гришам

         ДОНАЛД Трамп је за портпарола Беле куће поставио Стефани Гришам која је до сада била у тиму његове супруге, изјавила је вечерас Меланија Трамп.

         Гришам (42) је "с нама од 2015. године, а председник и ја не можемо да замислимо никог бољег од ње да служи администрацији наше земље", навела је Трампова супруга на Твитеру.

         Гришам треба да замени Сару Сандерс (36) која крајем јуна одлази с места портпаролке Беле куће.

         Нова портпаролка ће бити и директорка за комуникацију Беле куће.

         После Шона Спајсера и Саре Сандерс, Стефани Гришам је трећа личност која је добила ту престижну, али веома захтевну позицију у оквиру Трумпове администрације.

         Она ће бити задужена за истицање и одбрану ставова администрације, али и за реаговање на "твитове" америчког председника и на критику којој је он изложен.

         Сара Сандерс, веома блиска Трампу који је хвалио борбеност те своје "ратнице", протеклих месеци је прекинула традицију која је била чврсто успостављена - свакодневни брифинг у новинарској сали Беле куће.

         Стефани Гришам долази са искуством с много мање захтевног места, директорке за комуникације председникове супруге.

         Она је запамћена како је 2018. године пред новинарима бранила Мелани Трамп која је у посету притвору за децу миграната на граници Мексика дошла у јакни с крупним натписом на леђима "Заиста ме није брига, а вас?".

         Гришам је своју шефицу бранила тврдећи да је "то само јакна" и рекавши да се "нада да медији неће одлучити да се баве њеном одећом".

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари