Може ли се догодити да Трамп у Конгресу САД руководи процедуром импичмента Бајдена?

ПРИСТАЛИЦЕ ЕКС-ПРЕДСЕДНИКА ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПОКРЕТАЊЕ ПРОЦЕДУРЕ ОПОЗИВА

Доналд Трамп и Стивен Бенон

* Један од главних идеолога „трампизма“ - Стив Бенон - предложио нову тактику: после избора 2022. године - Представнички дом бира Трампа за свог спикера, уместо демократкиње Ненси Пелоси, на најмање 100 дана. За то време Трамп подвргава Бајдена импичменту и тако почиње своју председничку кампању

* Бенон указује да за ово уопште није потребно да Трамп буде изабран за конгресмена, али јесте – да републиканци 2022. освоје већину у Представником (доњем) дому. А то – с обзиром на гигантску крађу гласова у корис Џоа Бајдена - није нимало извесно

______________________________________________________

       „БАЈДЕН мора да oде!" - овај захтев се чује све чешће након напуштања Авганистана и догађања на аеродрому у Кабулу.

       Хештег #ImpeachBiden један је од најпопуларнијих на америчком Твитеру последњих дана.

       Доналд Трамп је `избацио` паролу „Бајден мора отићи осрамоћен“.

       Његов ватрени присталица - конгресменка Марџори Тејлор Грин - одмах је започела практичне припреме за покретање процедуре опозива Џоа Бајдена у Конгресу САД.

Марџори Тејлор Грин

       У разговору са њом, стратег десног крила републиканаца и један од главних идеолога „трампизма“ - Стив Бенон - предложио је нову тактику за противнике актуелног председника Бајдена: после избора 2022. године Представнички дом бира Трампа за свог спикера уместо демократкиње Ненси Пелоси, на најмање 100 дана. За то време Трамп подвргава Бајдена импичменту и тако почиње своју председничку кампању.

       За ово Трампа чак не треба ни бирати у Конгрес САД: формално, председавајући Представничког дома и не мора да буде конгресмен (то се ипак никада није догодило у пракси).

       Наравно, сценарио опозива свима изгледа невероватан. Али, демократе се за сваки случај припремају за операцију „Наследник“.

       Зато поводом Авганистана просто запањујуће брижљиво штите потпредседницу САД Камалу Харис.

       Одједном је из јавних наступа нестала омиљена фрада демократа: „администрација Бајден-Харис“.

       Она више и не стоји Бајдену иза леђа са „бесмисленим осмехом“.

       Досад ни реч није изговорила о трагедији на аеродрому у Кабулу.

Стивен Бенон

       Истина, чак и демократска штампа признаје да Харис неће моћи да избегне критике због своје улоге у процесу доношења одлука о излазној стратегији за Авганистан.

       Баједну сад већ и његови спочитавају да је критиковао Трампа да игнорише савезнике САД, па да је на почетку мандата узвикивао  „Америка се вратила“, а да се сада савезници из НАТО питају шта за Американце значи савез јер их Вашингтон ништа није питао поводом повлачења из Авганистана, иако је то формално била операција НАТО, а не само Пентагона.    Чак и CNN - који је до сада одано служио Бајдену - процењује да тренутна политика Вашингтона савезнике САД највише подсећа на Трампов слоган „Америка на првом месту“...

       Судећи према књизи Џорџа Пакера „Наш човек“, Бајден је још као потпредседник инсистирао на повлачењу из Авганистана, без обазирања на хуманитарну и имиџ-штету.

       Наводно је чак изговорио: „Баш ме брига за то. Не морамо да бринемо о томе. Урадили смо то у Вијетнаму. Никсон и Кисинџер су се извукли.“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари