Маск објавио да ће тужити Сорошево Отворено друштво због гушења слободе говора у свету

У МАЈУ ОЦЕНИО ДА ЏОРЏ СОРОШ МРЗИ ЧИТАВО ЧОВЕЧАНСТВО, ПОТОМ ГА НАЗВАО ЗЛИКОВЦЕМ

* Сам Сорош не пориче да је његов новац помогао да се изведу „наранџаста револуција” у Украјини 2004. и „Евромајдан” 2013. године

___________________________________________________________

          АМЕРИЧКИ бизнисмен и милијардер Илон Муск изјавио је да намерава да тужи Фондацију за отворено друштво  Џорџа Сороша, како би зауставио његово гушење слободе говора.

          „Х (бивши Твитер) ће тужити да би се то зауставило", написао је Маск на свом Х- налогу.

          Маск и Сорош имају дугу историју непријатељства.

          Маск је у мају објавио твит у којем је написао да Сорош мрзи читаво човечанство и упоредио га са Магнетом, антагонистом у серији стрипова Х-Мen о суперхеројима мутантима.

          Недавно га је назвао и „зликовцем“.

          Сорошеве активности се негативно оцењују како због његових финансијских спекулација, тако и због организовања смена власти у низу држава.

          Он сам не пориче да је његов новац помогао да се изведу „наранџаста револуција” у Украјини 2004. и „Евромајдан” 2013. године.

          У низу других земаља оптужен је за мешање у њихове унутрашње ствари.

          У Русији су Сорошеве структуре „Отворено друштво“ и „Фонд за помоћ отвореном друштву“ проглашени за  непожељне организације још 2015. године.

           Државни тужилац Русије навео је да те  Сорошеве организације представљају претњу темељима уставног поретка Руске Федерације и безбедности државе.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари