Контраудар: Затражено да се отворе стенограми Баједнових разговора са Порошенком

УДАР ДОШАО ПРЕКО ЛИНДСИЈА ГРЕЈЕМА КОЈИ РУКОВОДИ ПРАВНИМ КОМИТЕТОМ СЕНАТА САД

* Бивши потпредседник САД се одмах накострешио и забринуо. Оценио је да је Грејем „пао тако ниско да ће се због тога кајати цео живот“, а да би себе унапред оправдао, рекао је: „Нема ни трунке доказа да је било каквих одступања од правила у којим контактима са Украјином. Ни Кијев ни ЕУ нису имали никакве замерке тим поводом“

________________________________________________________________

        АМЕРИЧКИ сенатор-републиканац Линдси Грејем затражио је да се правни комитет Сената САД, којим руководи, упозна са стенограмом разговора бившег потпредседника САД, Џоа Бајдена, са екс-председником Украјине Петром Порошенком.

        Истовремено је од Стејт департмана затражио „материјале о украјинској компанији Burisma у чијем руководству је био Бајденов син Хантер“.

        Грејем није до краја отворио карте, али је и без тога јасно да је то контраудар усмерен против демократа који у Представничком дому, у којем имају већину, покушавају да управо преко Украјине `прогурају` импичмент Доналда Трампа.

        Грејем, нема сумње, жели да се открије да је управо Бајден старији био тај који је вршио притисак на врх украјинске власти, а не Трамп.

        Џо Бајден се, дакако, одмах накострешио и забринуо.

Линси Грејем

        Он сигурно предобро зна шта би ти стенограми разоткрили и колико би то било на штету и њега самог и његове Демократске партије.

        Зато је Грејема оптужио да је „потпуно у власти Беле куће“. Додао је да се снатор боји Трампа и да се устручава да иступа против њега зато што страхује да би себе тиме лишио изгледа за нови сенаторски мандат.

        Још је оценио да је Грејем „пао тако ниско да ће се због тога кајати цео живот“, а да би себе унапред оправдао, рекао је:

        „Нема ни трунке доказа да је било каквих одступања од правила у којим контактима са Украјином. Ни Кијев ни ЕУ нису имали никакве замерке тим поводом“.

        Демократе су отвориле импичмент-процедуру против Трампа под оптужбом да је уцењивао председника Украјине, Владимира Зеленског, да поведе истрагу против Бајденовог сина.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари