Конгресмен Рој спрема закон којим би Тексас био проглашен за „америчку Украјину“

СЕНАТ САД НАЗВАО „СТАРАЧКИМ ДОМОМ“ А ЖЕЛИ ДА ГА НАТЕРА ДА ЗАШТИТИ ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ СА МЕКСИКОМ

Конгресмен Чип Рој

* Чип РОЈ пита сународнике: „Откад је добро за наш економски развој финансирање прекоморских ратова?“

* Придружио му се сенатор Томи ТУБЕРВИЛ  који је затражио Вашингтон престане да финансира Украјину и да се концентрише на унутрашње проблеме земље: „Ми смо Украјини већ дали 120 милијарди долара, а заузврат смо добили сукоб који већ предуго траје. Још 60 милијарди долара неће променити ствари. Идеја да треба да наставимо да убијамо људе негде далеко од својих граница - да бисмо обогатили нашу војну индустрију – напросто је одвратна“

____________________________________________________________

         УМЕЈУ и Американци понекад да буду духовити. Чак и поводом ситуације у властитој земљи.

         Конгресмен-републиканац Чип Рој предложио је да Тексас буде преименован америчку у Украјину! И објаснио:

         „Врло је вероватно да ћу убрзо предложити закон да се Тексас преименовати у Украјину. Тада ће се можда чак и сенатори фокусирати на заштиту границе САД“.

         Рој је Сенат САД назвао „старачким домом” и оптужио га да је активан само када је реч о трошењу новца пореских обвезника на ратове у иностранству.

         Тако је прокоментарисао инсистирање Беле куће на предају Украјини 60 милијарди долара помоћи,  уз сугерисање јавности да ће те милијарде помоћи развоју одбрамбено-индустријског комплекса САД.

         Рој је на крају поставио питање: „Откад је добро за наш економски развој финансирање прекоморских ратова?“

         Придружио му се сенатор Томи Тубервил који је затражио Вашингтон престане да финансира Украјину и да се концентрише на унутрашње проблеме земље:

         „Ми смо Украјини већ дали 120 милијарди долара, а заузврат смо добили сукоб који већ предуго траје. Још 60 милијарди долара неће променити ствари. Нисам гласао ни за један цент за Украјину и нећу то ни надаље. Сав новац који су САД дале Кијеву није успео да изолује Русију, па неће ни нови пакет помоћи!“

         Сенатор Тубервил је посебно нагласио:

          „Идеја да треба да наставимо да убијамо људе негде далеко од својих граница - да бисмо обогатили нашу војну индустрију – напросто је одвратна“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари