Хилари Клинтон ће постати потпредседник САД ако милијардер Мајкл Блумберг победи Трампа

НЕКИ ПРОЦЕЊУЈУ ДА БИ ОНА У ТОМ СЛУЧАЈУ БИЛА ГЛАВНА У БЕЛОЈ КУЋИ И ВЛАДАЛА АМЕРИКОМ

* Утицајни амерички портал Politico објавио је да се Блумберг одлучио „кад су сондаже (изборних шанси) затвореног типа показале да би пар Блумберг-Клинтон на председничким изборима био „моћна сила“

* У целој ситуацији су од значаја и три бочне околности: да Џо Бајден има све мање шансе да се избори за номинацију Демократске партије за председника САД, да Блумберга преко 40 бивших сарадница оптужује за сексуално спопадање, а да Хилари у САД важи за љуту феминисткињу

____________________________________________________________________________

        АМЕРИЧКИ медији тврде да се Хилари Клинтон враћа на главну сцену националне политике.

        Тврде да ће је председнички кандидат – милијардер Макл Блумберг – узети за потпредседника државе. Ако сам, наравно, успе да уђе у Белу кућу.

        Блумбергов штаб ово још није потврдио, али није ни демантовао. Реакција може значити:  и да се о тој комбинацији управо преговара или да је све већ фактички договорено.

        Неки процењују да је договорено не обелодањује да би Блумберг имао веће шансе да добију номинацију Демократске партије за председника САД.

        Било како било, утицајни амерички портал Politico објавио је да се Блумберг одлучио „кад су сондаже (изборних шанси) затвореног типа показале да би пар Блумберг-Клинтон на самим председничким изборима био „моћна сила“.

        Блумберг и Клинтонова имају блиске политичке погледе и припадају фактички истом сегменту Дамократске партије, а тврди се да му она знатно побољшава изгледе да се домогне Беле куће.

        У целој ситуацији су од значаја и три бочне околности: да Џо Бајден има све мање шансе да се избори за номинацију Демократске партије за председника САД, да Блумберга преко 40 бивших сарадница оптужује за сексуално спопадање, а да Хилари у САД важи за љуту феминисткињу.

        Ако цела комбинација прође, Клинтонова би била прва жена у историји САД на положају потпредседника државе. А многи су убеђени да ће она – ако јој се то посрећи – фактички управљати Америком.

        Не само у случају да се 78-годишњем Блумбергу изненада – у току мандата – погорша здравствено стање...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари