Херш: Рат је завршен – Русија је победила, украјински војници више не желе да умиру

ПОЗНАТИ АМЕРИЧКИ НОВИНАР ТВРДИ ДА САМО ПРЕНОСИ САЗНАЊА ВИСОКОГ ОБАВЕШТАЈНОГ ЗВАНИЧНИКА САД

Сејмур Херш

* Тврди да су главне украјинске јединице обуставиле контраофанзиву и наглашава: „Да сада украјинској војсци нареде да настави офанзиву – у њој би дошло до побуне“

* ФАКТИ: Кад би од Американаца попут Херша и обичног украјинског војника зависило – рат би макар био пред скорим завршетком. Сувише је, међутим, оних на Западу који играју на карту стратешког пораза Русије, па завршавање рата може потрајати...

__________________________________________________________________

          РУСИЈА је победила у рату у Украјини, али Бела кућа и амерички медији о томе лажу, рекао је амерички новинар и добитник Пулицерове награде Сејмур Херш.

          Додатно је нагласио: „Рат је завршен. Русија је победила. Нема више украјинске офанзиве, али Бела кућа и амерички медији морају да подржавају лаж да није тако“.

          Херш је навео да само преноси процену неименованог америчког обавештајног званичника са приступом подацима о украјинском рату.

          Тај званичник открива и да су главне јединице Оружаних снага Украјине обуставиле своју контраофанзиву „после неколико недеља великих жртава а малог напретка на фронтовима“.

          Херш је, са своје стране, оценио да су украјинске снаге претрпеле „ужасне губитке“ у људству, тенковима и другим оклопним возилима. Према његовим речима, да сада украјинској војсци нареде да настави офанзиву – у њој би дошло до побуне.

           Херш открива и да „подаци америчке обавештајне заједнице сугеришу да украјински војници више не желе да умиру“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари