Ђулијани: Американци ће се дићи на устанак ако дође до покушаја свргавања Трампа

САМ ТРАМП УПОЗОРИО СУНАРОДНИКЕ ДА ЋЕ – БУДЕ ЛИ ОН СМЕЊЕН – СВИ ПОСТАТИ СИРОМАШНИ

* Правни заступник председника САД Рудолф ЂУЛИЈАНИ: Амерички народ ће устати у случају импичмента Доналду Трампу. Њему се може приредити импичмент само из политичких разлога, а против тога ће се амерички народ дићи на устанак“

____________________________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп поручио је сународницима – чак и онима који га не воле - да ће сви да буду врло сиромашни ако дође до његовог импичмента.

         Притом је упозорио да ће и саме спекулације о његовом одстрањивању од власти нанети велику штету америчкој економији.

         Додао је: „То би урушило берзе и сви би били веома сиромашни. Не знам зашто бисте сменили неког ко ради одличан посао?!“

          Трамп је овако одговорио на питање сматра ли да ће демократе покушати да га смене ако најесен стекну контролу над Конгресом САД.

         Нимало неочекивано, Американцима се на поводом намере демократа  да покрену процедуру импичемнта обратио и Трамповправни заступник – бивши градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани. И, нимало случајно: отишао је још даље.

Магазин Тајм са насловне стране против Трампа

         Он је – у интервјуу британском телеканалу Sky News дословно рекао:

         „Амерички народ ће устати у случају импичмента Доналду Трампу. Јер, за импичмент нема никаквог основа. За то није довољно ни оно што је говорио председников бивши адвокат Мајкл Коен (плаћање Трамповим бившим љубавницама да о томе ћуте). Трампу се може приредити импичмент само из политичких разлога, а против тога ће се амерички народ дићи на устанак“.

         У Сједињеним Државама је процедура импичмента била покретана три пута: 1868. против председника САД Ендрју Џонсона (под оптужбом да је незаконито сменио министра одбране) , 1998—1999. против Била Клинтона (за лажно св едочење и ометање правосуђа)

         Ричард Никсон је 1974- поднео оставку пре него што је почео део процедуте у Сенату САД.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари