Демонстранти у Сијетлу прогласили „Аутономну зону“ – Трамп прети да ће лично завести ред

ЗАТРАЖИО ОД ГРАДОНАЧЕЛНИЦЕ И ГУВЕРНЕРА ДА ЗАУСТАВЕ „СТРАШНЕ АНАРХИСТЕ“ И ДА - ПОЖУРЕ

* Након вишедневних сукоба испред полицијске управе у Сијетлу, полицајци се под притиском демонстраната повукли, а убрзо уклонили и заштитну ограду. Након тога су демонстранти ушли у зграду полиције и прогласили је – заједно са ширим простором око ње - "Аутономном зоном Капитол Хила“. Зоном у којој је полиција забрањена, а храна бесплатна

___________________________________________________________________________

        ДОНЛАД Трумп запретио је да ће повратити контролу над Сијетлом ако то не учине његова градоначелница Џени Деркан и гувернер државе Вашингтон Џеј Инслеј.

        „Левичарском радикалном гувернеру Џеју Инслеју и градоначелници Сијетла се подсмевају. Нека заведу ред у Сијетлу. Ако то не учине, онда ћу ја то учинити. Ово није игра. Тамошњи страшни анархисти морају бити одмах заустављени. Зато нека (њих двоје) пожуре! " - написао је Трамп на својој Твитер страници.

        Након вишедневних сукоба испред полицијске управе у Сијетлу, полицајци су се под притиском демонстраната повукли, а убрзо уклонили и заштитну ограду.

        Након тога су демонстранти, које амерички председник назива анархистима, ушли у зграду полиције и прогласили је – заједно са ширим простором око ње - "Аутономном зоном Капитол Хила“.

        Зоном у којој је полиција забрањена, а храна бесплатна.

        Демонстранти су затражили да се смањи финансирање полиције или да буде расформирана.

        Посебан је захтев: САД одмах да почну искорењивање расизма.

        Трамп је претходно објавио да су Сијетл заузели „унутрашњи терористи“.

         Градоначелница Деркан му је тим поводом посаветовала да се „врати у бункер“. Чак је цинично додала: „То је највише што можете да учините за безбедност Сједињених Држава“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари