Демократе желе да преко импичмент-процедуре Трампу забране да се кандидује 2024.

СПРЕМАЈУ ПОЛИТИЧКУ ОПТУЖНИЦУ У КОЈОЈ ЋЕ ЦЕНТРАЛНА ТАЧКА БИТИ:  ПОДСТИЦАЊЕ НА ПОБУНУ

* ФАКТИ: Демократе и дубока држава политичким `убијањем` Доналда Трампа желе да убију трампизам јер знају да пола САД не признаје Џоа Бајдена за легитимног шефа државе. Потпуна је непознаница: да ли ће у томе успети. Поготово ако сам Трамп буде на висини изазова са којима су се већ суочили они који су му поверовали. Ако буде у стању да од својих присталица формира нову америчку десницу која ће бити у стању да са демократама и дубоком државом игра без правила. Они су против њега током протекле четири године играли искључиво без правила, а он није умео да им враћа мило за драго...

______________________________________________________

       ДОНАЛД Трамп и његов виши саветник и зет Џаред Кушнер обраћају се савезницима у Конгресу САД и подстичу их да спрече могући поступак импичмента – ово је објавио антитрамповски дневни лист The Washington Post.

       Позивајући се на „сопствене изворе“, исти лист наглашава да је „тренутно нејасно да ли су напори Трампа и Кушнера резултирали успехом“.

       Мала група републиканаца у међувремену је писмом позвала Џоа Бајдена да спречи импичмент.

       Прес-служба Демократске партије подсетила је на Бајденове речи да одлуку о могућем опозиву актуелног америчког лидера треба да донесу законодавци у Конгресу САД.

       Лидер републиканске већине у Сенату (горњем дому Конгреса САД) - Мич МекКонел објавио је меморандум у вези са могућим опозивом којим је колеге из странке обавестио да ће дом почети заседања тек 19. јануара. А то у суштини значи да расправа оимпичменту у Сенату, ако до ње уопште дође, може почети након што Трамп напусти Белу кућу.

       Демократе импичментом желе да „убију два зеца“.

       Да почисте „Путиновог агента“ и да му – што је за њих много важније - забране да се (2024-те) поново кандидује за шефа државе.

        „Импичмент председника 12 дана пре краја његовог мандата само ће продубити поделе у земљи“, упозорио је лидер републиканске мањине у Представничком дому Кевин МекКарт    

       Упркос томе, демократе ће до 12. или 13. јануара имати спремне „папире“ за покретање импичмент-процедуре.

       Све ће бити засновано на оптуживању Трампа да је своје присталице 6. јануара „подстицао на побуну“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари