Демократе спремају Трампу „политички импичмент“ јер знају да прави није могућ

РЕПУБЛИКАНЦИ НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ДА УДАР НА ШЕФА ДРЖАВЕ ПРОЂЕ КРОЗ СЕНАТ САД У КОЈЕМ СУ ВЕЋИНА

* Демократе желе да политички Трампа „вуку по блату“ тако и толико да он сам напусти Белу кућу или да му битно умање шансе да 2020-те буде поново изабран за шефа државе

* Траже од спикера Представничког дома демократкиње Ненси Пелоси – да се не противи покретању процедуре импичмента. Она упозорава да је могућа дестабилизација политичке ситуације у земљи, са продубљивањем унутрашњег раскола који би могао бити опасан и по државност САД. А самим тим ударити и по позицијама Демократске партије

____________________________________________________________________

         У СЈЕДИЊЕНИМ Државама се завршава летња пауза у раду Конгреса САД, а тамошњи медији већ најављују да ће демократе од половине септембра наставити своју борбу против Доналда Трампа.

        The Washington Post је управо објавио да ће га поново оптужити за ометање правосуђа и кршење закона.

        Ухватиће се, пре свега, за признање Трамповог бившег адвоката Мјкла Коена, осуђеног већ на три године затвора, да је по налогу исплатио новац двема женама - Карен Макдугал и Сторми Данијелс – да у време изборне кампање не би говориле о својим интимним односима са Трампом.

        Демократе те исплате сматрају кршењем закона о финансирању изборних кампања јер је једна од тих исплата била реализована преко правног лица. А могуће је да је Коен за то искористио новац за Трампову изборну кампању.

        По информацијама The Washington Post, демократе сматрају да је Коен радио оно што му је Трамп наређивао и траже да се о томе одржи „конгресна истрага“. Већ у октобру.

        Демократе траже од спикера Представничког дома - Ненси Пелоси – да се не противи покретању процедуре импичмента.

        Она је досад била против и упозоравала своје партијске колеге да би то и за њих било рискантно.

        Чак је упозорила да је могућа дестабилизација политичке ситуације у земљи, са продубљивањем унутрашњег раскола који би могао бити опасан и по државност САД. А самим тим ударити и по позицијама Демократске партије.

        Пошто је републиканац Мич Меконел, спикер Сената САД, већ објавио да „никакав импичмент неће проћи“, аналитичари процењују да демократе рачунају на политичку а не правну димензију импичмента. То јест: да желе да политички Трампа „вуку по блату“ тако и толико да он сам напусти Белу кућу или да му битно умање шансе да 2020-те буде поново изабран за шефа државе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари