Демократе сад оптужују Трампа да је вршио притисак на Зеленског – опет би импичмент

ЊИХОВИ МЕДИЈИ ТВРДЕ ДА ЈЕ ОСАМ ПУТА ВРШИО ПРИТИСАК НА ПРЕДСЕДНИКА УКРАЈИНЕ ПОВОДОМ БАЈДЕНА

* Демократе и `дубока држава` намирисали `крв` - не обазиру се ни на изјаву шефа украјинске дипломатије Вадима Пристајка да председник САД није вршио притисак на Владимира Зеленског

* Трампов тим покушава да докаже да је Хантер Бајден, син његовог вероватно главног ривала на председничким изборима наредне године, умешан у корупцију у Украјини, а да га је тата-Џое преко Петра Порошенка заштитио

____________________________________________________________________

        ПОКАЖЕ ли истрага да је Доналд Трамп вршио притисак на украјинског председника Владимира Зеленског да истражи деловање бившег америчког потпредседника Џоа Бајдена и његовог сина Хантера, тада би Трампов опозив био једина опција, рекао је председник Обавештајног комитета Представничког дома америчког Конгреса Адам Шиф.

        „Ако председник САД стопира војну помоћ док истовремено покушава да застраши страног лидера да учини нешто забрањено како би напакостио противнику током председничке кампање, тада би то био једини одговарајући лек за зло које такво понашање представља”, рекао је Шиф.

        Овај демократа раније није позивао на Трампов опозив, али изјава за CNN показује да је променио мишљење.

        Шиф је 25. јуна изјавио да је једини начин да Трамп напусти председничку функцију да буде поражен на следећим изборима.

        Друге демократе, укључујући кандидаткињу за председника Елизабет Ворен, позвали су вођство Демократске странке да одмах затражи Трампов опозив.

        Трамп је одбацио све `украјинске оптужбе`, додајући да је реч о још једном политички мотивисаном нападу.

        Бројни амерички медији, како се наводи, оптужују Белу кућу за притисак на Украјину како би истражила Бајденовиг сина Хантера, који је радио за једну украјинску гасну компанију од 2014. када је његов отац био потпредседник Барака Обаме.

        Трамп тврди да је са Зеленским разговарао о томе да Америка не жели да њени људи као што су потпредседник Џо Бајден и његов син доприносе корупцији која већ постоји у Украјини.

        Умеренији амерички медији признају да он није ишао толико далеко да призна да је са Зеленским разговарао о потенцијалном кандидату за председника америчке демократске странке Џоу Бајдену и Бајденовом сину Хантеру током телефонског разговора 25. јула, што је суштина притужбе узбуњивача против Трампа.

        Амерички медији раније су пренели да је један узбуњивач из редова обавештајне заједнице поднео пријаву генералном инспектору америчких обавештајних служби, узнемирен због обећања које је Трамп, наводно, дао извесном страном лидеру.

        Трамп је нагласио да могуће обустављање америчке помоћи Украјини нема никакве везе са „скандалом са Бајденом“. Чак је нагласио да он жели да европске земље више помажу Украјини.

        Лист The Wall Street Journal објавио је Трамп од Зеленског осам пута тражио да Кијев помогне његовом правном заступнику Рудолфу Ђулијанију да истражи деловање Бајдена и његовог сина у Украјини.

        Џо Бајден је наводно од претходног председника Украјине, Петра Порошенка, тражи да смени државног тужиоца зато што је водио истрагу о Хантеровим везама са украјинском државном гасном компанијом.

        Демократе су кренуле у напад упрскос томе што је министар спољних послова Украјине, Вадим Пристајко, изјавио да Трамп није вршио притисак на Зеленског.

        Трамп се синоћ поново огласио и обећао да ће размотрити могућност да учини јавним садржај свог разговора са Зеленским:

        „Одлучићемо како да објавимо оно о чему смо разговарали. Имали смо одличан разговор“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари