Да ли је Трамп заиста смислио шах-мат партију у којој ће главну улогу одиграти Пенс?

 РУССТРАТ: КОЛЕГИЈУМ ЕЛЕКТОРА САСТАЋЕ СЕ 14. ДЕЦЕМБРА И ВЕРОВАТНО ИЗАБРАТИ БАЈДЕНА, АЛИ…

 

* Верификацију изборних резултата мора да потврди амерички Конгрес 6. јануара на заједничком заседању оба дома. Тим заседањем ће председавати потпредседник САД Мајкл Пенс који ће бити у прилици да удовољи писаном и образложеном захтеву бар једног једног конгресмена и бар једног сенатора да се не призна одлука Колегијума електора

* Ту одлуку Пенс као председавајући доноси лично, и није дужан да је стави на гласање. То доводи до ситуације да нико од кандидата нема 270 електорских гласова. Све се у том случају завршава гласањем у доњем дому Конгреса САД  при чему свака држава има само по један глас, а републиканци контролишу 28 од 50 држава САД…

_______________________________________________________________

       АДВОКАТИ Доналда Трампа  9. новембра почињу да подносе тужбе судовима држава у  којима постоје сумње у изборну превару демократа (Аризона, Невада, Џорџија, Северна Каролина, Пенсилванија, Мичиген и Висконсин).

       Судови, у зависности од политичке оријентације државе, доносе пресуде («плави» против Трампа, «црвени» у његову корист).

       Трамп се жали на неповољне одлуке Врховном суду САД.

       За то време изборне комисије у неколико држава настављају да броје гласове, игноришући судске одлуке.

       Колегијум електора се састаје 14. децембра и бира Бајдена, упркос чињеници да изборна овлашћења из неких држава неће бити легална.

       Верификацију изборних резултата мора да потврди амерички Конгрес 6. јануара на заједничком заседању оба дома.

       Тим заседањем председава потпредседник Мајкл Пенс. Од удовољава писаном и образложеном захтеву бар једног једног конгресмена и бар једног сенатора да се не признају гласови Колегијума електора.

Ако и Мајк Пенс не пређе на страну Трампових

противника и дубоке државе - сташта је могуће

       Ту одлуку доноси као председавајући Пенс доноси лично, и није дужан да је стави на гласање. То доводи до ситуације да нико од кандидата нема 270 електорских гласова.

       Е, ту почиње најзанимљивије. Председника САД тада бира Представнички дом у којем једна држава има један глас. У том случају, „боју“ државе одређује онај ко доминира у локалној скупштини.

       Данас републиканци контролишу 28 од 51 државе.

       Овај поступак мора бити завршен до поноћи 20. јануара 2021. године.

       (РУССТРАТ је Институт међународних политичких и економских стратегија, основан у Москви априла 2020, под руководством проф. др Јелене Пањине)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари