Болтон оптужио Русију да је украла америчке технологије за хиперсонично оружје

ТВРДИ ДА РУСИЈА НАСТОЈИ ДА НАПРАВИ ЈОШ СУПЕРИОРНИЈЕ РАКЕТЕ ЗА НАУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ

* Поводом експлозије на руском војном полигону код Северодвинска, помоћник Доналда Трампа за националну безбедност Џон БОЛТОН рекао и ово: „Тај инцидент сведочи – иако је њена економија на нивоу холандске – да Русија троши  доста средстава на одбрану. Не само на модернизацију  свог нуклеарног арсенала, него и на хиперсоничне крстареће ракете. То су у значајној мери наше украдене технологије“

* ФАКТИ: Болтон је упао у сопствену замку. Он не само да не нуди никакве доказе да Руси украли те америчке технологије, него, како изгледа, није ни свестан да је отворио питање: ако САД имају те технологије – зашто немају хиперсоничне ракете? А такође: ако су им Руси то украли, због чега о томе говоре тек сада?

______________________________________________________________________

        ПОМОЋНИК председника САД за националну безбедност – Џон Болтон – оптужио је Русију да је „украла америчке технологије повезане са хиперсоничним оружјем“.

        У интервјуу радио-станици Глас Америке, био је замољен да прокоментарише инцидент на руском војном полигону код Северодвинска, а он је то учинио овако:

        „Тај инцидент сведочи – иако је њена економија на нивоу холандске – да Русија троши  доста средстава на одбрану. Не само на модернизацију  свог нуклеарног арсенала, него и на хиперсоничне крстареће ракете. То су у значајној мери наше украдене технологије“.

        По Болтоновој верзији, хиперсонични потенцијал – као и могућност да га стекну друге земље – „остаје реални проблем САД  и њихових савезника“.

        Још је придодао: „У то нема сумње“.

        Болтон је оценио да је инцидент на полигону код Северодвинска доказ да Русија покушава да направи супериорније ракете носаче нуклеарног оружја.

        У наставку је рекао: „Та експлозија показује да Русија настоји да остври технички прогрес на плану својих могућности за достављање својих нуклеарних бомби до циља. Очевидно је да им се нешто измакло контроли“.

        Руска државна корпорација „Росатом“ саопштила је да је пет њених сарадника погинуло, а још троје било повређено „приликом тестирања ракете на морској платформи“.

        А то се догодило што је дошло прво до пожара, а одмах потом и експлозије на поменутој ракети.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари