Бајден оптужио Трампа да злоупотребљава положај шефа државе „у личном интересу“

ЗЕЛЕНСКИ: ТРАМП НА МЕНЕ НИЈЕ ВРШИО НИКАКАВ ПРИТИСАК, НИЈЕ ПОСТАВЉАО УСЛОВЕ

* Своју оптужницу изнео у ауторском тексту у The Washington Post: „Он види само власт и гледа како да она донесе корист једном једином човеку – Доналду Трампу... Наш први председник – Џорџ Вашингтон – није био у стању да лаже. Трамп вероватно није у стању да о било чему говори истину. Он лоше говори о свима који у њему виде опасност. Зато овако грозничаво намеће бестидне лажи о мени и мојој породици и води против нас своју прљаву кампању“

___________________________________________________________________

        ЏО Бајден оптужио је Доналда Трампа да злоупотребљава председничка овлашћења у свом личном интересу.

        У ауторском тексту који је написао за The Washington Post могући кандидат Демократске партије за председника САД  написао је:

        „Све мора да има свој крај. Сваког дана, заправо – сваких неколико сати, појављује се све више доказа за те Трампове злоупотребе, а и да он апсолутно није у стању да буде шеф државе. Он са највише функције у држави реализује своје личне, а не националне интересе“.

        Изнео је и тврдњу да Трамп „уопште не схвата огромну одговорност која се тражи од свих који дођу на функцију председника САД“:

        „Он види само власт и гледа како да она донесе корист једном једином човеку – Доналду Трампу“.

        Ову нит је наставио речима: „Наш први председник – Џорџ Вашингтон – није био у стању да лаже. Трамп вероватно није у стању да о било чему говори истину. Он лоше говори о свима који у њему виде опасност. Зато он овако грозничаво намеће бестиддне лажи о мени и мојој породици и води против нас своју прљаву кампању“.

        Америчке демократе – а и сам Бајден – и даље оптужују Трампа да је вршио притисак на Владимира Зеленског, председника Украјине, да отвори истрагу против Бајдена и његовог сина Хантера. Међутим, нови украјински лидер је у интервјуу јапанској новинској агенцији Кјодо рекао:

        „На мене нико није вршио притисак! Није било никаквих претходних услова за разговор (са Трампом)!“

        Зеленски је посебно нагласио: „Уосталом, ја немам овлашћења ни да водим ни да наложим вођење било какве истраге!“     

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари