Амерички војници први пут у историји САД због `шатдауна` нису примили плате

ДУБОКА ДРЖАВА ТРАМПУ И ДАЉЕ ПРАВИ ПРОБЛЕМЕ ДА БИ ГА СПРЕЋИЛА ДА ОСВОЈИ ДРУГИ МАНДАТ

         У ОРУЖАНИМ снагама САД први пут – откад постоје – нису примили плате.

         Командант Обалске страже САД - адмирал Карл Шулц – упутио је писмо својим потчињеним којим их је обаветио да због `шатдауна` плата неће бити.

         Он је и признао: „Колико знам, ово је први пут у историји Сједињених Држава да америчким војницима у време обуставе буџетског финансирања неће бити исплаћене плате“.

         Шулц је потчињене обавестио да не седи скрштених руку и да – ради проналажења решења „контактира са одређеним организацијама“. Потом је додао:

         „Драго ми је што могу да вас обавестим да је добротворна организација  Coast Guard Mutual Assistance добила прилог од 15 милиона долара од компаније USAA да би подржала наше људе којима је потребна помоћ“.

         У Сједињеним Државама је од 22. децембра делимично обустављен радфедералне администрације  јер републиканци и Доналд Трамп траже да се у буџет за 2019-ту укључи новац за подизање ограде на граници са Мексиком, а демократе то одбијају.

         Трамп тражи за ограду („зид“) 5,7 милијарди долара.

         Битка за ограду је за демократе и `дубоку државу` важан сегмент опструирања Трампових потеза. У функцији је онемогућавања председника САД да реализује изборна обећања и да као успешан шеф државе уђе у борбу за нови мандат у Белој кући.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари