Амерички `труст мозгова` предложио Трампу план за дестабилизовање Русије

ЧЕТИРИ ПАКЕТА МЕРА ЗА ЕКОНОМСКО ИЗОЛОВАЊЕ И ИЗНУРИВАЊЕ „РУСКОГ МЕДВЕДА“

* RAND корпорација препоручила да САД даље повећавају сопствену производњу енергената јер ће тако ограничити не само приходе Русије него и њен војни буџет. Такође: да Вашингтон различитим мерама подстиче исељавање из Русије образованих младих људи и висококвалификованих радника

__________________________________________________________

         АМЕРИЧКА корпорација RAND, која је за владу САД стратешки истраживачки центар, представила је свој план за дестабилизовање Русије.

         Њени аналитичари предложили су официјелном Вашингтону да врши и појачава притисак на руску економију. Понудила му је четири пакета мера које би водиле `жељеном циљу`.

         Први предвиђа ширење и појачавање трговинских и финансијских санкција против Руске Федерације.

         У образложењу се наводи: „Те мере могу довести до урушавања у руској економији, поготово ако саме мере буду свеобухватне и вишестране. Учинак ће зависити од спремности и других земаља да им се прикључе“.

         RAND је признала да би штету од тих антируских мера имале и друге земље.

         Други пакет препоручује да САД даље повећавају сопствену производњу енергената јер ће тако ограничити не само приходе Русије него и њен војни буџет.

         Трећи пакет директно предлаже „економску изолацију Русије преко ширења могућности Европе да нафту и гас увози из дртугих земаља.

         RAND предлаже Трамповој администрацији – и то је четврти пакет – да различитим мерама подстиче исељавање из Русије образованих младих људи и висококвалификованих радника.

         Постоје претпоставке је истим документом Белој кући предложено и да наоружава Украјину и „сиријске групације“ које ратују против власти Башара Асада.

         Такође: да је Трамповој администрацији предложено да створи појас нестабилности и дестабилизације од Балтика до Црног мора.

         Амерички стратешки `труст мозгова` очито верује да је овакво опкољавање руског медведа могуће.

         Барак Обама је на почетку последње године своје владавине веровао да је руску економију разбио у парампарчад, а она под америчким и европским санкцијама наставља да јача.   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари