Амерички астронаут Ен Меклејн прва у историји направила кривично дело у космосу

ДОК ЈЕ БОРАВИЛА У МСС НЕДОЗВОЉЕНО УЛАЗИЛА У БАНКОВНИ РАЧУН СВОЈЕ ЕКС-ПАРТНЕРКЕ

* Вратила се из космоса тек пре недељу дана и већ је под истрагом НАСА. Њена бивша партнерка Самер Ворден поднела жалбу Федералној трговинској комисији, а њена породица затражила интервенцију Управе генералог инспектора НАСА

____________________________________________________________

        АМЕРИЧКА свемирска агенција НАСА отворила је истрагу поводом првог у историји преступа извршеног у космосу.

        НАСА свог астронаута Ен Меклејн (40) сумњичи да је из Међународне свемирске станице изводила незаконите приступе личним банковним рачунима.

        Сасвим прецизно, да је незаконито улазила на рачун своје бивше супруге Самер Ворден која живи у Канзасу, а била је официр у обавештајној служби ваздухопловних снага САД.

        Ворден је уочила да њена бивша партнерка зна све о њеним текућим куповинама. Меклејн је потом признала да је стварно из космоса имала доступ њеном рачуну, али је тврдила да је напросто „пратила расходе породичног буџета“.

        Ворден је, упркос томе, поднела жалбу Федералној трговинској комисији, а њена породица затражила интервенцију Управе генералог инспектора НАСА, оптуживши Меклејн за „крађу личних података и недозвољени приступ туђим финансијским рачунима“.

        Меклејн се вратила на Земљу прошле недеље.

        Генералном директору НАСА је објаснила да је све радила са дозволом Ворден да би „била у курсу“ да ли њена бивша партнерка успева да плаћа рачуне и брине о њиховом „заједничком детету“.

        Меклејн је пробни пилот и астронаут. Има чин пуковника.

        Три пута је боравила у Међународној свемирској станици.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари