Америчке демократе се спремају да републиканце учине – вечитом опозицијом

ДЕСНИЦА НА ЧЕЛУ СА ТРАМПОМ ТО ДОБРО ЗНА – ЊЕНА МОБИЛИЗАЦИЈА ЈЕ У ПУНОМ ЈЕКУ       

* Демократе у свом арсеналу имају средства за психолошки, па чак и физички притисак на непокорне грађане. Улични борци Black Lives Matter и Antifa већ су доказали своју употребљивост. Њихове главне предности су мобилност и некажњвост

* Главно средство притиска и уцене ипак је финансирање са врха САД. Не желите родно одвојена купатила и свлачионице у школама? Не верујете у глобално загревање? Одупирете се „искорењивању патријархата“ у породицама? Одбијате да се покајете за грехе генетски својствене белим хетеросексуалним људима? Или подржавате десну опозицију? Е па, у том случају трансфере ујака Сама и пореске олакшице нећете видети као ни своје уши!

* Претварањем Округа Колумбија и Порторика у нове државе САД – демократе ће себи обезбедити већину у Конгресу САД. Будући да увек постоји опасност да либералне законодавне иновације могу бити оспорене у Врховном суду, следећи потез биће проширење његовог састава. То се може учинити одлуком Конгреса САД. Додавањем, рецимо, четири либералне судије… То би омогућило да даље „затезање шрафова“ у тоталитарној либералној држави постане - техничко питање

__________________________________________________

       Аутор: Дмитриј ДРОБЊИЦКИ

       АМЕРИЧКИ либерали – а и западни,  генерално - били су веома успешни у наметању новог начина живота у универзитетским кампусима и постиндустријском окружењу у великим градовима САД.

       Није ни чудо: у својим рукама имају све главне медије, индустрију забаве и друштвене мреже. Међутим, показало се да је и то потпуно недовољно да се натера целокупно становништво да прихвати нова правила игре.

       Увођење либералних иновација у школе, локалне заједнице, агенције за спровођење закона, синдикате и националне корпорације наилази на озбиљно противљење.

       Наравно, демократе у свом арсеналу имају средства за психолошки, па чак и физички притисак на непокорне грађане.

       Улични борци Black Lives Matter и Antifa већ су доказали своју употребљивост.

       Попут Црвене гарде у Кинеској културној револуцији, амерички ултраши левичари сасвим су способни да обесхрабре значајан део грађана да пруже отпор. Њихове главне предности су мобилност и некажњвост.

       Независно од свега, најмоћнија полуга социјалне принуде у Сједињеним Државама је - финансијска.

       У САД држава већ неколико деценија активно упада у подручја која су се раније сматрала сфером искључиве надлежности гувернера, градоначелника и шерифа.

       Главно оружје ове инвазије био је и остаје систем федералних грантова и субвенција. Данас многи градови, рурална подручја, полицијске станице, ватрогасне јединице, и што је најважније - јавне школе, једноставно не могу постојати без издашног финансирања од стране федералне владе.

Врховни суд САД

       Не желите родно одвојена купатила и свлачионице у школама? Не верујете у глобално загревање? Одупирете се „искорењивању патријархата“ у породицама? Одбијате да се покајете за грехе генетски својствене белим хетеросексуалним људима? Или - о ужас! - да ли подржавате десну опозицију? Е па, у том случају трансфере ујака Сама и пореске олакшице нећете видети као ни своје уши!

       Дакако, за такав системски притисак неопходно је да власт у Вашингтону буде дуго у истим рукама. Стога је то први задатак који је данас пред америчком Демократском партијом.

       Први и главни градивни елемент њене дугорочне једнопартијске владавине биће доношење закона бр. 1, чији је циљ радикална реформа изборног процеса у Сједињеним Државама. Нацрт тог закона утврђује да Конгрес САД постаје главно тело које надгледа изборе и утврђује њихову законитост и правичност. Поред тога, владама савезних држава забрањено је наметање било каквих ограничења за гласање путем поште и увођење било којег облика идентификације бирача који гласају преко поште.

       Шлаг на њиховој торти биће давање Федералном округу Колумбијa свих прерогатива државе, а то ће му дати два сенатора и једног члана Представничког дома. Фактички: Демократској партији.

       Даље „подешавање“ Конгреса, највероватније ће бити изведено трансформацијом у нову државу територије Порторика, где се такође очекује стабилан глас за демократе.

       Рачунају да ће им то омогућити да одрже контролисане председничке изборе 2024. године и да доношењем још неких закона претворе своје политичке противнике у вечиту опозицију.

       Будући да увек постоји опасност да либералне законодавне иновације могу бити оспорене у Врховном суду, следећи потез биће проширење његовог састава. То се може учинити без измене устава - једноставном одлуком Конгреса САД. Додавањем, рецимо, четири либералне судије највишем судском телу, демократе би у њему себи обезбедиле већину.

       То би им омогућило да даље „затезање шрафова“ у тоталитарној либералној држави постане -техничко питање.

       Десна опозиција, коју предводи бивши председник САД Доналд Трамп, свесна је да нема много времена ни могућности за контраигру.

       Ако изгуби 2022. године, велика је вероватноћа да ће остати без шансе за победу за дуги низ година.

       Зато је њена мобилизација у пуном јеку…

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари