Шеф Стратешке команде САД: Постепено се гаси снага америчког војног одвраћања – Украјина је опомена

УПОЗОРИО СВОЈЕ ДА СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ ЧЕКА ОЗБИЉАН СУКОБ ЗА КОЈИ НИСУ СПРЕМНЕ

Адмирал Чарлс Ричард

* Чарлс РИЧАРД, шеф америчке Стратешке команде: „Изгубили смо трку у сфери хиперсоничног наоружања. И Русија и Кина успеле су да престигну САД. Осим тога, прилагођавајући се условима могућег сукоба, Пекинг брзо уводи нове технологије“

_________________________________________________________

       СУКОБ у Украјини показао је да се постепено гаси снага америчког војног одвраћања - уверен је адмирал Сједињених Држава Чарлс Ричард, шеф Стратешке команде САД.

        У колумни написаној за The Wall Street Journal упозорио је своје да САД чека озбиљан војни сукоб, за који оне тренутно нису спремне:

       „Слабљење снаге америчког војног одвраћања је чињеница коју је премало наших лидера спремно да јавно призна. Изгубили смо трку у сфери хиперсоничног наоружања. И Русија и Кина успеле су да престигну САД. Осим тога, прилагођавајући се условима могућег сукоба, Пекинг брзо уводи нове технологије“.

       Портпарол кинеског Министарства спољних послова Ванг Венбин рекао је 23. октобра да Пекинг позива САД да престану да шире застарелу теорију о кинеској претњи и да би им било боље се ангажују у изградњи новог концепта отворености и обострано корисне сарадње.

       Америчка новинска агенција Bloomberg оценила је да је америчка индустријска политика, чије су кључне компоненте производња електричних возила и батерија, пропала, због чега земља не може да у тој области конкурише са Кином.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари