Шеф две стратешке команде САД: Русија је главна војна претња територији Сједињених Држава

ГЕНЕРАЛ ГЛЕН ВАНХЕРК БИО НЕОЧЕКИВАНО ИСКРЕН ПРЕД АМЕРИЧКИМ КОНГРЕСОМ

* Генерал Ванхерк признао конгресменима: „Отворено говорећи, ослабила је моја способност реализације мисије за коју су задужене USNORTHCOM и NORAD и наставља да слаби“

* Нагласио да забринутост NORTHCOM и NORAD изазивају и руске крстареће ракете великог домета које могу тући циљеве на територији САД из ваздушног простора Русије

_____________________________________________________

         НОВО руско оружје представља озбиљну претњу Сједињеним Државама – изјавио је генерал Глен Ванхерк у наступу пред Конгресом САД.

       Ванхерк је шеф Команде ваздушно-космичке одбране Северне Америке (NORAD) и Северне команде Оружаних снага САД (USNORTHCOM), а Washington Times је пренео његову оцену да су противници Вашингтона, укључујући Русију и Кину, убрзали додавање својим арсеналима  оружја „опасног по САД“.

       Притом је Русију назвао „главном војном претњом  територији Сједињених  Држава.

       По речима Ванхерка, Москва већ располаже хиперсоничним наоружањем и „модерним ракетама великог домета“.

       Нагласио је да забринутост NORTHCOM и NORAD изазивају и руске крстареће ракете великог домета које могу тући циљеве на територији САД „из ваздушног простора Русије“.

       Ванхерк је претњом САД назвао и руске подморнице класе „Јасењ“.

       На крају је иступио са признањем: да су њему потчињене управе „пред најдинамичнијим и стратешки најсложенијим комплексом задатака у целој досадашњој историји“.

       Па одмах потом изговорио:

       „Отворено говорећи, ослабила је моја способност реализације мисије за коју су задужене USNORTHCOM и NORAD и наставља да слаби“.

       Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари