Пентагон рачуна да ће нови стратешки бомбардер В-21 Raider обезбедити САД доминацију у ваздуху

У УПОТРЕБУ ТРЕБА ДА УЂЕ КРОЗ ТРИ ГОДИНЕ И ДА ПОСТЕПЕНО ЗАМЕНИ БОМБАРДЕРЕ  В-1 И В-2

* Америчко ваздухопловство објавило да је успешно тестирало хиперсоничног оружја: да је ракета ARRW лансирана у близини обала Калифорније и да се одвојила од авиона што се раније није дешавало

_____________________________________________________________

       НОВИ амерички стратешки бомбардер В-21 Raider биће представљен 2. децембра у фабрици у Палмдејлу.

       „Појава В-21 Raider биће историјски тренутак за наше ваздухопловство и земљу. Последњи пут смо представили нови бомбардер пре више од 30 година. В-21 Raider ће нам у будућности дати огромне борбене способности у великом броју операција, у време када смо суочени са великом конкуренцијом“, рекао је генерал Чарлс Браун, начелник штаба америчких ваздухопловних снага.

       В-21 је стелт-бомбардер великог домета, а намењено му је да постепено замени бомбардере В-1 и В-2, односно – да постане окосница флоте бомбардера америчког ваздухопловства.

       У саопштењу за медије војног врха САД се напомиње да ће пробни летови В-21 почети пре краја ове године, а да је његово укључивање у оперативни састав Ратног ваздухопловства САД изгледан око 2025-те.

       Америчко ваздухопловство је 13. јула објавило успешно тестирање хиперсоничног оружја.

       Прецизирало је да је ракета ARRW лансирана у близини обала Калифорније и да се одвојила од авиона, што се раније није дешавало.

       Генерал Браун је у априлу 2022-ге изјавио да се нови амерички ловац шесте генерације развија у оквирима программы Next Generation Air Dominance Program (NGAD). И да ће САД обезбедизи превласт у ваздуху.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари