Пентагон потврдио Трампову изјаву о супер-дупер ракетама 17 пута бржим од звука

ЧАК И АКО СУ ДОШЛИ ДО БРЗИНА 17-20 МАХА – НИСУ РЕШИЛИ ПРОБЛЕМ КОНТРОЛЕ ЛЕТА РАКЕТЕ

* Главни уредник руског стручног војног часописа Арсенал Отаџбине Виктор МУРАХОВСКИ: Шеф америчке државе имао је на уму ракету AGM-183A (ARRW) коју је на потребну висину подигао стратешки бомбардер B-52 Stratofortress. А то значи да Американци нису направили никакав суштински пробој у ракетним хиперсоничним технологијама

______________________________________________________________________

        ПЕНТАГОН је потврдио да реално располаже хиперсоничном супер-дупер ракетом о којој је недавно говорио Доналд Трамп.

        Навео је да је та ракета успешно испробана. Тачније: да је последње тестирање потврдило да је  17 пута бржа од звука.

        Пентагон је прецизирао да је председник САД, када је говорио последњи пут о тој ракети, имао на уму тестирање обављено у марту „током којег је брзина (ракете) заиста била 17 пута већа од брзине звука“.

        Трамп је у мају објавио да САД стварају супер-дупер ракету која је 17 пута бржа од свих које тренутно постоје. Није прецизирао да ли мисли само на ракете којима располажу САД.

        Трумп је нешто рекао да америчка супер-дупер-ракета „лети тако брзо да је изузетно тешко приметити“.

        Главни уредник руског стручног војног часописа „Арсенал Отаџбине“ Виктор Мураховски уверен је да је шеф америчке државе имао је на уму ракету AGM-183A (ARRW) коју је на потребну висину подигао стратешки бомбардер B-52 Stratofortress. А то значи – наглашава Мураховски – да Американци нису направили никакав суштински пробој у ракетним хиперсоничним технологијама:

        „Американци тврде да ће домет те ракете бити око 900 километара и да ће летети 20 пута брже од звука. То су аеробалистичке ракете, за које су  коришћене познате технологије и материјали. Те ракете стартују са ваздушног носача. Убрзање им даје степен ракете на тврдо гориво, а потом хиперсонични блок лети по балистичкој путањи.  направили ракету. Сумњам у способност бојеве главе да одржава велику брзину на висинама испод 4-5 км. Трумп је највероватније, говорећи о брзини, имао на уму лет с акцелератором у стратосфери“

        Мураховски сумња и да су Сједињене Државе сада у стању да контролишу лет ракете при брзинама 17- 20 Маха.

        Трамп је у новембру уочи удара по Сирији говорио о својим „лепим, новим и паметним ракетама“, а већину тих ракета су Сиријци пресрели и оборили совјетским ПВО ракетама произведеним пре пола века.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари