Американци тврде да су спремност своје артиљерије за паљбу свели на 20 секунди

АРТИЉЕРИЈА КООРДИНАТЕ ЦИЉЕВА ДОБИЈА ДИРЕКТНО ОД САТЕЛИТА И ДРОНОВА

Америчка самоходна хаубица "Паладин"

* Генерал Мајк МЈУРЕЈ: „САД су током рата против Ирака могле да себи дозволе десетине минута од откривања циља до паљбе по њему, али у борби са Русијом и Кином морамо деловати много брже“

* И Министарство одбране Русије увелико тестира аутоматизовани систем управљања класичном и ракетном артиљеријом. Тај систем већ успешно усклађује дејства далекометних вишецевних ракетних бацача «Торнадо-С» и тактичких ракетних система «Искандер-М»

______________________________________________________________________

       ОРУЖАНЕ снаге САД увелико раде на убрзавању дејстава своје артиљерије и ракетних јединица.

        Breaking Defence објавио је да су време од добијања података о циљевима које треба уништити и почетка паљбе већ скратиле на -20 секунди.

       Генерал Мајк Мјуреј изјавио је овим поводом:

       „САД су током рата против Ирака могле да себи дозволе десетине минута од откривања циља до паљбе по њему, али у борби са Русијом и Кином морамо деловати много брже“.

       Према његовим речима, Американци већ успевају да на вежбама скрате на 20 секунди време од добијања координата за гађање до реалног гађања гранатама или ракетним пројектилима.

MQ-1C Grey Eagle

       Открио је да, на пример, и артиљеријски системи сада координате циљева добијају директно од америчких сателита и и дронова који не припадају Пентагону:

       „По метама ћемо гађати или из самоходних хаубица „Паладин“ [M109], са дронова MQ-1C Grey Eagle или копнених платформи», - рекао је генерал.

       Он је један од руководилаца  пројекта «Конвергенција» чији је циљ `увезивање` свих видова оружја у јединствени систем и њихово такво функционисање у будућим биткама.

       И Министарство одбране Русије увелико тестира аутоматизовани систем управљања класичном и ракетном артиљеријом.

       Тај систем већ успешно усклађује дејства далекометних вишецевних ракетних бацача «Торнадо-С» и тактичких ракетних система «Искандер-М».

       Тај систем је само сегмент будућег руског Јединственог система управљања војском.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари