Американци тестирају ракетни супертоп којим ће моћи да туку Пекинг и Москву

ЖЕЛЕ ДА ИЗ ПОЉСКЕ И СЕВЕРНОГ МОРА МОГУ ТУЋИ ГЛАВНИ ГРАД РФ, А ИЗ ПАЦИФИКА МЕГАПОЛИСЕ КИНЕ

* Popular Mechanics: Супертопове би могли носити ратни бродови класе `Монтана`, а они би из Северног мора могли да гађају циљеве у западној Русији, па чак и саму Москву. Једна `Монтана` у Индијском океану могла би да гађа већи део Пакистана, Авганистана, Ирана, Јемена и Сомалије. Из западног дела Пацифика, `Монтана`, која би се налазила иза Јапана, могла би да ватром покрије читаву Северну Кореју, па чак и Пекинг и Шангај

* Московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ: Амерички супертоп није ништа друго до покушај стварања најјефтинијег могућег аналога руских оперативно-тактичких ракетних система Искандер и Точка-У. Али, биће инфериоран у односу на њих - и по домету и по прецизности

* Виши истраживач московске Академије војних наука Владимир ПРОХВАТИЛОВ: „Било је извештаја да желе да таквим супертоповима из Пољске пуцају и на Москву. Ми, међутим, у Калињинграду већ имамо ракете ИскандерЕ које могу да стигну до главних престоница европских земаља. Дакле: наш одговор је одавно постоји“

____________________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ војни врх ради на реализацији свог старог сна – да може ракетном артиљеријом да туче Пекинг и Шангај, Петроград и Москву.

       Како пише реномирани лист Popular Mechanics, тај сан ће остварити стратешки далекометни топ Strategic Long Range Cannon (SLRC).

       Лист наводи да би такве супертопове могли носити ратни бродови класе „Монтана“ и да би то изледало овако:

       «Монтана би из Северног мора могла да пуца циљеве у западној Русији, па чак и саму Москву. Једна Монтана у Индијском океану могла би да гађа већи део Пакистана, Авганистана, Ирана, Јемена и Сомалије. Из западног дела Пацифика, Монтана, која би се налазила иза Јапана, могла би да ватром покрије читаву Северну Кореју, па чак и Пекинг и Шангај».

       За овај пројекат америчког стратешког оружја сазнало се 2019. године. Његов прототип је постављен на војном полигону «Јума» у ​​Аризони, на којем ће и бити тестирано  до 2023. године.

       Оружане снаге САД свој супертоп намеравају да користе за «бушење рупа» у непријатељској одбрани ради отварања пролаза својим копненим снагама.

       Ти топови би пуцали са положаја који су недоступни «непријатељску контраватру».

       Претпоставља се да ће Американци ове своје топове распоредити и на територијама Пољске, Литваније, Летоније, Естоније и Ј. Кореје.

Алексеј Леонков

       Московски војни експерт Алексеј Леонков, наглашава да амерички супертоп «није ништа друго до покушај стварања најјефтинијег могућег аналога руских оперативно-тактичких ракетних система Искандер и Точка-У. Таври да је инфериорна у односу на њих и по домету и по прецизности.

       Виши истраживач московске Академије војних наука, Владимир Прохватилов, сматра да ће амерички супертоп – и кад се појави – бити  „неефикасно и застарело оружје“.

       Прохватилов наглашава да би то оружје највероватније испаљивало ракетне пројектиле а не пуњене барутом.

       Указује да ће то оружје бити толико гломазно да ће га – већ после првог пројектила – бити лако уочити и уништити.

       Према његовим речима, и у тој врсти оружја Сједињене Државе заостају за Русијом.

       Прохватилов закључује овако:

       „Било је извештаја да желе да таквим супертоповима из Пољске пуцају и на Москву. Ми, међутим, у Калињинграду већ имамо ракете Искандер које могу да стигну до главних престоница европских земаља. Дакле: наш одговор је одавно постоји“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари