Американци објавили да се њихова подморница у близини Кине сударила са „подводном планином“

ПОРТПАРОЛКА СЕДМЕ ФЛОТЕ САД ИЗЈАВИЛА ДА ТА „ПЛАНИНА“ НИЈЕ БИЛА НА МАПИ

* Тешко је замислити да америчке подморнице, поготово најмодерније међу којима је и „Конектикат“, на својим картама немају и сва „подводна брда“, а тим пре „планине“ у водама око Кине или Русије (СССР)

* Може командант Седме флоте Карл Томас и сам поднети оставку, или кривично гонити одговорне са „Конектиката“, али је чињеница да се међу читалачким коментарима вести о „подводној планини“ нашао и овај: „Предлажем да се командант те подводне планине унапреди у адмирала!“

_______________________________________________________

       ЏО Бајден безмало сваке недеље направи по неко „чудо“ којим у свету развесели и многе од оних који су наклоњени Америци. Али, није једини.

       Портпаролка америчке пацифичке Седме флоте Хејли Симс изјавила је да се супермодерна атомска подморница „Конектикат“ у међународним водама Јужног Кинеског мора сударила са – „подводном планином које није било на мапи“!

       Дакле: не са кинеском или нечијом другом подморницом, са нечијим војним или великим рубарским бродом (приликом израњања) него са целом „планином“ која хиљадама година непомично стоји под пучином Пафифика!

       Искључено је да америчке подморнице на својим картама немају и сва „подводна брда“, а тим пре „планине“ у водама око Кине или Русије (СССР).

       Искључено је и да сонари америчких подморница – не само најмодернијих – не `виде` целе подводне планине.

       Зато: или нешто није било у реду са сонарима „Конектиката“ или са онима који су их у тренуцима пре судара надзирали.

       Могуће је, наравно, и да врх Седме флоте (уз одобрење Пентагона, а са манипулативним намерама) у први план истура „планину“ које тобоже није било...

       Симс изјавила и да ће командант Седме флоте - вицеадмирал Карл Томас - одлучити „да ли су потребне додатне мере, укључујући кривично гоњење“.

       Судар се догодио 2. октобра, а накнадно је објављено да је том приликом 11 америчких морнара било повређено, а да је подморница – иако оштећена – сама допловила до своје луке на Гуаму...

       Може Томас и сам поднети оставку, или кривично гонити одговорне са „Конектиката“, али је чињеница да се међу читалачким коментарима вести о „подводној планини“ нашао и овај: „Предлажем да се командант те подводне планине унапреди у адмирала!“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари