Мушкарци презиру силиконе

ПОМАЛО НЕВЕРОВАТНИ РЕЗУЛТАТИ ИСТРАЖИВАЊА ЕСТЕТСКИХ ХИРУРГА 

  • Чак 95 одсто анкетираних сложило се са констатацијом да скалпел може да поправи неки физички недостатак, али никако не може да побољша суштину женског бића и њене квалитете, као ни то да силикони могу да спасу везу  у кризи

     ЖЕНЕ сматрају да је идеална жена сваког мушкарца она која има груди Памеле Андерсон, усне Анђелине Џоли и задњицу Џенифер Лопез па стога све више припадница нежнијег пола решава да se улепша уз помоћ скалпела.

     Силиконски импланти одавно нису резервисани само за ВИП личности већ их „шета“ све више обичних девојака и жена. На тај начин оне покушавају да надограде сапоуздање и више се свиде себи, али и мушкарцима. Међутим, недавно истраживање стучњака за естетску хирургију донело је више него занимљиве чињенице о томе шта заправо мушкарци мисле о женама којима одлазак код хирурга - пластичара није ништа стреснији од посете зубару или гинекологу.

     Више од половине анкетираних мушкараца који су у озбиљној вези покушали би на све могуће начине да одговоре партнерку од „силиконског” наума. Тек трећина испитаника сматра да је уградња силикона лична ствар жене па стога не би имали ништа против.

     Психолози тврде да се иза ове неодлучности крије и доза (непотребног) страха мушкараца од исхода самог захвата, као и љубомора и потајна брига да се њихова девојка или супруга можда улепшава за неког другог. Међутим, искуства естетских хирурга указују на то да одлуку о захвату углавном доноси жена јер сматра да ће се на тај начин више свидети свом изабранику.

     Тек пет одсто анкетираних би желели да дају такав предлог својој драгој, али одустају због мањка храбрости. Око 20 одсто сматра да такав чин мушкарца представља изузетан знак непоштовања партнерке док је више од 70 одсто испитаника навело да никада не би захтевали од жене да се подвргне естетском захвату.

     Иако пре свега визуелни типови, мушкарци су и мисаона бића - чак 95 одсто анкетираних се сложило са констатацијом да скалпел може да поправи неки физички недостатак, али никако не може да побољша суштину женског бића и његове квалитете, као и да ни силикони могу да спасу везу која је у кризи.

     М. Чановић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари