Вучић: Колико смо могли помагали смо нашу Цркву – не само широм Србије, Српске и Црне Горе

ЕПИСКОП ЛУКИЈАН У СЕНТАНДРЕЈИ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ УРУЧИО ОРДЕН ЕПАРХИЈЕ БУДИМСКЕ ПРВОГ РЕДА

* „Захвалан сам и нашој мађарској браћи и пријатељима на великој подршци коју пружају нашој Епископији Будимској. Бити Србин било где у свету, посебно овде у Мађарској, велики је понос и нада за будућност

_______________________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одликован је данас у Преображењској цркви у Сентандреји орденом Епархије будимске првог реда.

           Епископ Лукијан је прошле године овим орденом одликовао председника Републике Српске Милорада Додика.

           Вучић је рекао да ће учинити све да верни народ задржи на окупу, захваливши свима што су дошли на богослужење у Сентандреји и што су увек уз свој народ и своју државу Србију.

           - Почаствован сам орденом који сам примио од владике Лукијана. Онолико колико смо могли помагали смо нашу цркву. Не само Будимску епархију, већ широм Србије, Републике Српске, Црне Горе, еле Европе. Поносан сам на оно што смо урадили за Храм Светог Саве - рекао је Вучић након што му је уручен орден.

           Вучић је претходно присуствовао богослужењу поводом славе Преображењске цркве, заједно са председником Републике Српске и српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић.

            - Посебно срећан и почаствован што сам био гост Његовог високог преосвештенства Лукијана и што сам могао много тога да научим о постојању Срба у Сентандреји и Мађарској. Захвалан сам и нашој мађарској браћи и пријатељима на великој подршци коју пружају нашој Епископији. Бити Србин било где у свету, посебно овде у Мађарској, велики је понос и нада за будућност - навео је Вучић на Инстаграму.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари