Владика Теодосије Србима КиМ: Не напуштајте свету српску земљу - уздајте се у Цркву

НАГЛАСИО: ОСТАНИТЕ СВОЈИ НА СВОМЕ, НИСТЕ САМИ - ТУ СУ СВЕШТЕНИЦИ, МОНАСИ И НАШЕ СВЕТИЊЕ

* Верницима у цркви Покрова Пресвете Богородице у Бабином Мосту код Обилића рекао: Као народ Божји и православни, примили смо веру, крсно име, светиње, земљу и све то у наследство. На нама је да то сачувамо и предамо својој деци. И она имају право и на ову земљу и на ову лепоту и на ове светиње, као што смо и ми имали право

______________________________________________________

         ЕПИСКОП рашко-призренски Теодосије поручио је Србима на Косову и Метохији да не напуштају свету српску земљу, да остану своји на своме, уздајући се у своју цркву и истакао да нису сами.

         Епископ је ову поруку упутио из цркве Покрова Пресвете Богородице у Бабином Мосту код Обилића, у којој је са свештенством служио свету литургију, преноси РТС.

         Теодосије је Србима у општини Обилић и на Косову и Метохији поручио да су као народ Божји и православни примили веру, крсно име, светиње, земљу и све то у наследство, а да је на њима да то сачувају и предају својој деци.

         - И она имају право и на ову земљу, на ову лепоту и на ове светиње, као што смо и ми имали право. Онда нећемо погрешити и имаћемо спокојство и мир Божји у души - истакао је владика.

         Поручио је верницима да нису сами, да су ту и свештеници и монаси и српске светиње.

         - Ту су ваши ближњи који ни по какву цену неће да напусте ове свете просторе. Значи, нисте сами, а сви смо ми са Господом, који нас никад неће напустити ако ми њега не напустимо, који од нас никад неће окренути главу ако ми не окренемо главу од Господа и кренемо супротним путем. Нека би нас Господ просветлио и научио речју својом да будемо његови верни људи, верне слуге, како би и ми остварили оно шта Господ од нас очекује - рекао је Теодосије током литургије у Бабином Мосту.

          (Танјуг)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари