Владика Јефрем: Српски народ треба да буде радостан што има своју Републику Српску

СТАНИВУКОВИЋ: ДЕВЕТИ ЈАНУАР СЕ НЕ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ И УВЕК ЋЕ СЕ СЛАВИТИ

* «Тешко да би се могао изабрати бољи небески заштитник Републике Српске него што је Свети архиђакон Стефан, који је проповедао истину, страдао ради истине и на крају победио»

__________________________________________________________

       ЊЕГОВО преосвештенство епископ бањалучки Јефрем поручио је да српски народ данас треба да буде поносан и радостан, јер има своју отаџбину – Републику Српску.

       “Српски народ осјећа тај понос и ту радост, јер данас имамо своју Републику Српску. Обавезни смо да исказујемо своју љубав према својој отаџбини кроз патриотизам, односно љубав према својој земљи”, истакао је владика Јефрем у беседи у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

       Владика Јефрем је рекао да је данас крсна слава Републике Српске, Свети архиђакон Стефан, који је први међу мученицима страдао за Христа за истину и правду.

       “Тешко да би се могао изабрати бољи небески заштитник Републике Српске него што је Свети архиђакон Стефан, који је проповедао истину, страдао ради истине и на крају победио”, нагласио је епископ Јефрем.

       Владика Јефрем је рекао да треба Републику Српску треба градити, вољети и поштовати српски народ, али и друге народе који овде живе.

       “Нека благослов Божији буде са свима нама, са нашим народом и са онима којима је Бог и народ поверио да у овом моменту воде Републику Српску - од најнижег до највишег нивоа власти”, истакао је владика Јефрем.

       Градоначелник Бањалуке Драшко Становуковић честитао је крсну славу и Дан Републике Српске свим њеним грађанима.

       Станивуковић је рекао новинарима након што је присуствовао литургији и ломљењу славског колача да је овај дан, када је пре 29 година настала Република Српска, нешто што се не доводи у питање и увек ће се славити.

       Он је додао да је Република Српска место где живи српски народ, али и сви други који је поштују и сматрају је својом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари