Силуан: Не ударајмо печат на содомски грех – Београд је град Пресвете Богородице и деспота Стефана

ИЗ БЕСЕДЕ ЕПИСКОПА АУСТРАЛИЈСКО-НОВОЗЕЛАНДСКОГ НА СВЕТЕ МАКАВЕЈЕ

* Ако ми афирмишемо и званично допустимо и легитимишемо оно што се зове содомским - један грех и пакао - онда ће бич Божји ударити наш народ. Удариће нашу земљу ако не проговоримо! Удариће нашу земљу ако се не успротивимо!

__________________________________________________________

       ПУТЕМ трновитим и мукотрпним - морамо се изборити за оно што је вечно и трајно, да би то вечно и трајно задобили.

       Да ли ћемо преузети на себе тај подвиг? Да ли ћемо рећи јасно и гласно да је град Београд, град Пресвете Богородице? Да је град Стефана Лазаревића...

       Браћо и сестре, ако ми афирмишемо и званично допустимо и легитимишемо оно што се зове содомским - један грех и пакао - онда ће бич Божји ударити наш народ.

       Удариће нашу земљу ако не проговоримо!

       Удариће нашу земљу ако се не успротивимо!

       Зато, браћо и сестре, са олтара петог континента, у име Православља, Светосавља, у име свога народа и душе народне, кличемо: Не Србијо! Држимо се пута Христовог, јер је он онај који води у слободу!

       Немојмо дозволити да легитимизујемо, да дамо печат и ауторизацију онога што се зове безакоње, опустошење и пропаст народа.

       Како то могу да кажем?

       Данас славимо Макавеје, седам светих мученика и њихову мајку Соломију која је са њима пострадала два века пре Христа. И они су били пред избором: дошао је пагански владар, заокупиран - паганизмом!

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари