Подгорички Храм Христовог васкрсења: Удбашка је подметачина да се код нас формира партија

СВЕШТЕНСТВО НАГЛАСИЛО: ТАКВЕ СМИЦАЛИЦЕ СУ БИЛЕ ПРАКСА ПОРАЖЕНОГ РЕЖИМА У ОБРАЧУНУ СА СПЦ

* Крипта Храма јесте место које су посетили и посећују многи знаменити људи, као и место где се одржавају бројне духовне и културне манифестације, а од сахране блаженопочившег Митрополита Амфилохија је и место непрестаног поклоњења, кроз које реке људи свакодневно долазе да се поклоне гробу онога који је својом службом удахнуо дах слободе у живот Црне Горе. Зато крипта никада није била, нити ће бити место било каквих партијских и страначких састанака

___________________________________________________________

          СВЕШТЕНСТВО подгоричког Саборног храма Христовог васкрсења одбацило је тврдње изречене у Скупштини Црне Горе да се у његовој крипти „оснива некаква партија“.

          Негирало је и да било ко од свештеника у томе учествује.

          Такве тврде,истакнуто је, доживљава као „наставак удбашких, злонамерних подметачина које су биле досадашња пракса пораженог режима“.

          Из Храма су саопштили да нико од од свештеника не учествује у формирању политичке партије:

          „Ако је неко мјесто у Црној Гори познато по свенародним саборима и сабрањима, онда је то Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици, одакле се увек слала порука братског мирења и праштања. Зато са гнушањем одбацујемо тврдње изречене данас у Скупштини Црне Горе да се у крипти Саборног храма оснива некаква партија, као и да било ко од свештеника у томе учествује. Крипта заиста јесте место које су посетили и посећују многи знаменити људи, као и место где се одржавају бројне духовне и културне манифестације, а од сахране блаженопочившег Митрополита Амфилохија крипта Саборног храма Христовог Васкрсења је и место непрестаног поклоњења, кроз које реке људи свакодневно долазе да се поклоне гробу онога који је својом службом удахнуо дах слободе у живот Црне Горе. Зато крипта никада није била, нити ће бити место било каквих партијских и страначких састанака", наглашава свештенство Храма.

          Како су додали, забрињавају и све чешће клевете и лажи на поједине свештенике, чинећи на тај начин штету целој црквеној заједници.

          "Остајући потпуно сагласни са недавним саопштењем и патријарха српског Порфирија и наших епископа да Црква неће делити људи по било којој националној и партијској основи, још једном одбацујемо изречене неистине које доживљавамо као наставак удбашких, злонамерних подметачина које су биле досадашња пракса пораженог режима у обрачуну са Српском православном црквом", закључује се у објави.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари