Патријарх Порфирије о „малом квару у животу“ и песми која ће Србију представљати на Евровизији

ПОГЛАВАР СПЦ НАГЛАСИО ДА ЦРКВА НИЈЕ НИ МОДЕРНА НИ СТАРОМОДНА ВЕЋ - ХРИСТОВА

* Указао: Људи покушавају да буду савршени споља – славни, лепи, моћни, богати, а да онда дође “један мали квар у животу” и да “од свега тога споља нема никакве помоћи”

_______________________________________________________

         ЊЕГОВА светост патријарх српски Порфирије истакао је данас да Црква није ни старомодна нити модерна већ увек актуелна, а тај став је појаснио и тумачењем песме “Ин коропоре сано” која ће Србију представљати на избору за Песму Евровизије.

       Патријарх је у беседи у Храму Светог Саве у Београду навео да је целу песму и њен стих “И шта ћемо сад?” разумeо на начин да људи покушавају да буду савршени споља – славни, лепи, моћни, богати, а да онда дође “један мали квар у животу” и да “од свега тога споља нема никакве помоћи”.

       Поводом мишљења да црква треба да буде модерна, патријарх Порфирије је истакао да Црква нити је старомодна, нити је модерна, већ је Христова и увек савремена, актуелна, те да увек одговара, даје могућност ономе који тражи истину, чезне за вечношћу, за љубављу, објављено је на сајту Српске православне цркве.

       “До ње се у Христу и Христом долази. Она даје могућност да свако добије одговор на своја суштинска, најдубља питања”, рекао је српски патријарх.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари