Молитва и тродневни пост да Бог уразуми моћнике

ПОЗИВ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА И СИНОДА СПЦ

ЗА СПАС СТРАДАЛНОГ НАРОДА КиМ

  • Ма шта се догађало (од Бога се надамо спасењу, а од људи правди), треба непоколебиво остати веран свом историјском опредељењу и Косовском завету, у складу с вечном истином: „Ко претрпи до краја, тај ће се спасти"

     «Ми, ваш Патријарх са Светим Архијерејским Синодом и члановима Одбора за Косово и Метохију Светог Архијерејског Сабора, дубоко забринути због опасности од насиља које прети народу на Косову и Метохији, његовој слободи и светињама, али испуњени вером и надом у Спаса и Бога нашега, позивамо сав наш верујући српски народ на молитву и тродневни пост (до недеље): да нам Бог опрости грехе наше, да уразуми моћнике и оне који власт имају да не учествују у неправди, гажењу Божјих и људских закона, као и основних људских права и слобода, и одлука Уједињених Нација (Резолуције 1244) по којима су Косово и Метохија били и остали органски део Србије.

     У исто време позивамо све наше свештенство, монаштво и народ да у својим храмовима, 15, 16 и 17. септембра у 18 часова, одржи Молебан за страдални народ Косова и Метохије.

     Са очинском бригом и љубављу обраћамо се посебно вама, нашој духовној деци, на страдалном Косову и Метохији да истрајете у ношењу свога крста, и верности својим светињама, гробовима својих предака и својим огњиштима. Ма шта се догађало (од Бога се надамо спасењу, а од људи правди), треба непоколебиво остати веран свом историјском опредељењу и Косовском завету, у складу с вечном истином: „Ко претрпи до краја, тај ће се спасти".

     Благослов Божји свему православном српском народу и свима људима добре воље, а нарочито нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији.

     Ваш молитвеник пред Господом,

     Председник 

     Светог Архијерејског Синода 

     Српске Православне Цркве

     Архиепископ пећки

     Митрополит београдско-карловачки

     и Патријарх српски

     И Р И Н Е Ј»

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари