Јоаникије: Ђукановићева власт протјеривањем Божовића показала да јој нема лијека, осим – ако се покаје

„НАДАМ СЕ ДА ЋЕ НОВА ВЛАСТ ОТКЛАЊАТИ ДЕЦЕНИЈСКЕ ЗЛОКОБНЕ ПОДЈЕЛЕ  У НАРОДУ“

* „Одлазећа власт имала је намјеру да подигне тензије и продуби подјеле у свим слојевима црногорског друштва, нарочито међу браћом православне вјере, као и да изазове реципрочне мјере Србије да би се медијском лармом у региону посијало што више отрова и братске мржње“

____________________________________________________________

       ЕПИСКОП будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске, Јоаникије, изјавио је да је одлазећа власт Црне Горе одлуком да протера амбасадора Србије Владимира Божовића имала вишеструку злу намеру, чиме је показала да јој нема лека.

       Владика је навео да је власт имала намеру да подигне тензије и продуби поделе у свим слојевима црногорског друштва, нарочито међу браћом православне вере, као и да изазове реципрочне мере Србије да би се медијском лармом у региону посејало што више отрова и братске мржње.

       „Овим потезом одлазећа власт, као и небројено пута до сада, показала је да јој лијека нема, осим ако се неко од њених припадника једнога дана покаје. Дај Боже", рекао је владика Јоаникије.

       Он је изразио наду да ће нова, демократски изабрана власт Црне Горе, чим званично преузме одговорност, иако ће наследити велике и нагомилане проблеме, посветити пуну пажњу измирењу завађених и отклањању злокобних вишедеценијских подела у народу, објављено је на сајту Епархије будимљанско-никшићке.

       "Молећи се Богу за спасење свих, вјерујућих и невјерујућих, разумних и неразумних, позивамо сав вјерујући народ у Црној Гори да у овим данима многоструких искушења и повишених тензија умножи своје молитве за мир, разумијевање, суздржаност и превазилажење погубних подјела међу браћом и братским државама", навео је владика Јоаникије.

       Свим православним хришћанима владика је пожелeо да божићни пост, који је тек почео, донесе душевно и телесно здравље и духовно просветљење од извора вјечне свјетлости Богомладенца Христа, да би сви живели у међусобној слози и љубави са свим људима добре воље.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари