И обнова храма Рођења Пресвете Богородице у Мркоњић Граду доказ да су Срби најтврђи камен

ЗАПАЛИЛИ СУ ГА 1995. ПРИПАДНИЦИ ХВО И ОРУЖАНИХ СНАГА ХРВАТСКЕ, А ОСВЕШТАО – ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ

* Патријарх одликовао Зорана Тегелтију орденом Светог Саве, а општину Мркоњић Град орденом Краља Милутина

* Председник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Данас сам неизмерно поносан што показујемо да смо јаки и постојани. Ово свима доказује да је узалуд да нас угрожавају или уништавају наша права јер ми се увек враћамо као победници

______________________________________________________

         ПАТРИЈАРХ српски Порфирије освештао је обновљени храм Рођења Пресвете Богородице у Мркоњић Граду којег су хрватске Оружане снаге и ХВО запалиле 1995. године.

         Светој архијерејској литургији присуствовали су многобројни верници.

         Патријарху је саслуживало свештенство Српске православне цркве.

         Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије изјавио је да је "ово један од дана који ће се вечно памтити због обнове храма и доласка Његове светости патријарха српског Порфирија".

         - Постоје дани које заборављамо чим прођу, али и они које ћемо вечно памтити. Данас је један такав јер ће радост овог дана бити заустављен у нашем сећању - нагласио је владика Сергије.

         Освештању обновљеног храма и литургији присуствовали су и председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, министар финансија и трезора у Савјету министара Зоран Тегелтија и начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић и председник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић.

         Патријарх Порфирије одликовао је Тегелтију орденом Светог Саве, а општину Мркоњић Град орденом Краља Милутина.

         Обнављање храма Рођења Пресвете Богородице у Мркоњић Граду је успех свих људи који су посвећени Српској православној цркви, изјавио је Тегелтија за РТРС.

         Данашње освештање обновљеног Храма Пресвете Богородице у Мркоњић Граду доказ је да су Срби најчвршћи камен на овом терену и да је овај храм још један залог опстанка и будућности.

         - Данас сам неизмерно поносан што показујемо да смо јаки и постојани. Ово свима доказује да је узалуд да нас угрожавају или уништавају наша права јер ми се увек враћамо као победници - поручио је Стевандић.

          https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=511287

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари