Ђукановићева партија због темељног уговора ускраћује подршку Абазовићевој влади

МИТРОПОЛИЈА: ИЗВРШНА ВЛАСТ ЦРНЕ ГОРЕ ВИШЕ НЕ ОХРАБРУЈЕ НЕПРИЈАТЕЉСТВО ПРЕМА СПЦ

* МЦП нагласила: „Искрено се надамо да ће (Влада) одолети свим притисцима и да ће истрајати до краја, не у инат било коме, него за добро нашега друштва и ради стварања залога свеопштег напретка Црне Горе

_____________________________________________________

       ЦРНОГОРСКОМ друштву служи на част што извршна власт Црне Горе у последњих годину и по дана, за разлику од периода пре тога, не подржава и не охрабрује негативну политику и непријатељско настројење према Српској православној цркви /СПЦ/, саопштила је данас Митрополија црногорско-приморска.

       "Одлуку Владе Црне Горе о Темељном уговору посматрамо управо на тај начин. Као намеру да се односи између Цркве и државе уреде на квалитетан начин и да се питање досадашње дискриминације и неравноправности СПЦ праведно реши", наводи се у саопштењу.

       Из Митрополије СПЦ су навели да свима који учествују у том часном послу, без обзира да ли то чине као верници или као особе привржене модерним начелима демократије и верских права и слобода, желе пуни успех.

       "Искрено се надамо да ће одолети свим притисцима и да ће истрајати до краја, не у инат било коме, него за добро нашега друштва и ради стварања залога свеопштег напретка Црне Горе", навела је Митрополија црногорско-приморска.

       Након што је Влада Црне Горе у петак усвојила Темељни уговор са СПЦ, Председништво Демократске партије социјалиста данас је донело одлуку да ускрати подршку Влади Дритана Абазовића.

       (Срна)

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари