Вулић: Велики српски непријатељ су стране силе којима је потребна исламска БиХ

НАВЕЛА: РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА МАХМУЉИНА У ТУРСКУ СУ ПУСТИЛИ ОНИ КОЈИ ЈЕ ТРЕБАЛО ДА ГА ОТПРЕМЕ У ЗАТВОР

* Шеф посланичког клуба СНСД у ПД ПС у Сарајеву Сања ВУЛИЋ: На осам година затвора осуђеног Сакиба Махмуљина свесно су и намерно депортовали у Турску, јер ово наше баксузно правосуђе не дозвољава да било ко одговора за злочине над Србима. За њих су Срби једино „геноцидаши“

________________________________________________________

         ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да некадашњи командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ и осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин није побегао у Турску од извршења казне, него да су га пустили они који су требали да га позову на одговорност.

         - Они су њега свесно и намерно депортовали, јер ово наше баксузно правосуђе не дозвољава да се одговора када је у питању злочин над Србима, за њих су Срби једино "геноцидаши". То је велика неправда и уколико нема те законске правде, доћи ће кад-тад Божија -  додала је Вулићева.

         С обзиром да је Суд БиХ затражио од Турске изручење Махмуљина, Вулићева каже да остаје само нада да ће бити испоручен, али да је свима јасно да он није побегао него да је свесно, намерно и циљано отишао уз помоћ оних који су требали да га позову на одговорност.

         - Ово је још један од доказа и порука нама Србима зашто морамо увек бити окупљени и заједно, да се не смемо делити ни на политичке партије, ни на било шта, јер нас је јако мало, а имамо великог непријатеља од страних сила које желе овде исламску БиХ и на тај начин помажу таквима попут Махмуљина - додала је Вулићева.

         Суд БиХ затражио је од Турске изручење Сакиба Махмуљина, након што се није јавио на издржавање осмогодишње казне затвора због ратних злочина почињених над ратним заробљеницима и српским становништвом у Возући и Завидовићима 1995. године.

         Суд је 28. новембра 2022. издао наредбу за расписивање међународне потјернице, а Махмуљин се до данас није јавио на издржавање казне затвора.

         Крајем априла 2022. године Апелационо одељење Суда БиХ осудило је Махмуљина на јединствену казну затвора од осам година за злочине почињене 1995. у Возући и Завидовићима.

          (Срна)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари