Вулић Исаку: Билдуј Рамо, и твоји Бошњаци знају да немаш никакву власт над Српском

ПОРУЧИЛА МУ: ПОЈМА НЕМАШ, АЛИ БАР ПРЕСТАНИ ДА СЕ БЛАМИРАШ ИЗЈАВАМА ДА ЋЕШ ХАПСИТИ ПО СРПСКОЈ

Сања Вулић

* Указала му да у тачки 5.5 а Устава БиХ, између осталог, пише: "Ниједан ентитет неће пријетити силом или користити силу против другог ентитета и ни под којим околностима неће оружане снаге једног ентитета ући на територију другог ентитета или на њој боравити без сагласности владе другог ентитета и Предсједништва БиХ"

__________________________________________________________

          ШЕФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентране скупштине БиХ Сања Вулић поручила је министру унутрашњих послова ФБиХ Рами Исаку да му је најбоље да ради оно што, изгледа, једино зна - да билдује мишиће, али не на Србима и Републици Српској, већ на себи.

          - Рамо, појма немаш. И ајде што појма немаш, то смо сви увидели за време твог кратког мандата који си добио захваљујући и гласу свог сина, већ што се из дана у дан бламираш понављајући да ћеш ти некога хапсити по Републици Српској. Није то ни начин да се додвориш свом народу, јер и они знају боље од тебе да не можеш ни крочити у Српску, а не да хапсиш - нагласила је Вулићева.

          Она је поручила Исаку да грубо крши Устав и поиграва се са будућношћу БиХ, угрожава мир, територијални интегритет и суверенитет БиХ.

          - За наук теби, а и другима – у Анексу 1 А Општег оквирног споразума за мир у БиХ, у члану 1, тачка 2, између осталог, пише: "Ниједан ентитет неће угрожавати други ентитет нити против њега употребити силу, те војне снаге једнога или другога ентитета неће ни под каквим околностима улазити на територију другог ентитета или боравити на њему без дозволе владе другога ентитета и Председништва БиХ".

          Даље, тачком 5.5 а Устава БиХ, између осталог, дефинисано је: "Ниједан ентитет неће претити силом или користити силу против другог ентитета и ни под којим околностима неће оружане снаге једног ентитета ући на територију другог ентитета или на њој боравити без сагласности владе другог ентитета и Председништва БиХ" навела је Вулићева у изјави за Срну.

          Она је истакла да Исак, ако зна, бар прочита Дејтонски споразум па ће научити да нема никаве надлежности у Републици Српској, а ако ћемо ићи и даље - нема посебних надлежности ни у ФБиХ без сагласности кантоналних министара унутрашњих послова.

           - Тако још једном поручујем Рами: "Билдуј, Рамо, кад ти већ не иде са празним причама о хапшењу" - поручила је Вулићева.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари