Врх Српске положио венце на Спомен-крст на Братуначком гробљу

У СРЕБРЕНИЦИ СЕДНИЦА ВЛАДЕ РС КОЈОЈ ЋЕ ПРИСУСТВОВАТИ И ДОДИК И СРПСКИ МИНИСТРИ У СМ

* Милорад ДОДИК: Прича о Сребреници је од почетка лажно конструисана. Прича да је убијено 8.300 припадника бошњачког народа је потпуна лаж. Све ове године нису успели да докажу да постоји тај број. Резолуцијом се српском народу покушава наметнути колективна кривица. Наравно, колективне одговорности нема. Како је могуће да се у Уједињеним нацијама проглашава дан сећања, ако је неко индивидуално чинио злочин? То није забележено у светској историји

 

           ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик, премијер Српске Радован Вишковић и српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић положили су данас венце на централни спомен-крст на братуначком гробљу.

           Венце су положили и министри у Влади Републике Српске, српски министри у Савету министара, као и делегације града Зворника, општине Братунац и осталих локалних заједница из Средњег Подриња.

Додик је рекао да су данас дошли у Братунац и Сребреницу како би скренули пажњу на историјску неправду учињену српском народу.

           - На чињеницу коју моћни у свету и наше комшије потпуно занемарују, а то је да је у злочинима које је починило муслиманска структура на овим просторима страдало 3.500  Срба и да за те злочине нико није одговарао - истакао је Додик након полагања венаца.

           Додик је истакао и да су данас у Сребреници јер је у Генералној скупштини УН иницирано доношење резолуције у којој се покушава Србима наметнути колективна кривица.

           - На један скривен начин, који је веома лукаво смишљен, како би се кроз историју обележавао дан наводног геноцида у Сребреници, а то не подразумева, наравно, чињеницу страдања Срба на овим просторима - рекао је Додик.

           Он је нагласио да је прича о Сребреници од почетка лажно конструисана.

           - Прича да је убијено 8.300 припадника бошњачког народа је потпуна лаж. Све ове године нису успели да докажу да постоји тај број. Морам рећи да нам је жао за сваку жртву и бошњачку, а српску поготово. Боли нас неправда и немогуће је да су озбиљни људи свијета прихватили овакву лакрдију - рекао је Додик.

           Он каже да се резолуцијом српском народу покушава наметнути колективна кривица.

           - Наравно, колективне одговорности нема. Како је могуће да се у Уједињеним нацијама проглашава дан сећања, ако је неко индивидуално чинио злочин. То није забележено у светској историји - нагласио је Додик.

 

           У Средњем Подрињу и Бирчу у Одбрамбено-отаџбинском рату убијено је 3.267 Срба.

           Након полагања венаца, Додик и Вишковић разговараће са начелником Сребренице Младеном Грујичићем.

           У Сребреници ће данас бити одржана седница Владе Републике Српске, у присуству председника Републике Српске, министара из Српске у Савету министара, као и начелника и градоначелника локалних заједница са подручја Бирча и Подриња.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=556286

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари