Вишковић: У Сарајеву ударом на српска Три прста ударају на идентитет српског народа

„ИСФРУСТРИРАНА ИЗБОРНИМ ПОРАЗОМ – СДА ПОКУШАВА ДА УБЕРЕ ЈЕФТИНЕ ПОЛИТИЧКЕ ПОЕНЕ“

* Председник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: Три прста су симбол Оца, Сина и Духа Светога и ничија декларација не може да их забрани

* Упозорио: Сличну декларацију може донети нека од општина у Српској. Али, политикама у Републици Српској није циљ вређање и омаловажавање других народа, него достојанствен партнерски однос и унапређење политичког и привредноог амбијента са онима који желе добро свим грађанима

_____________________________________________________________

         ДЕКЛАРАЦИЈА Скупштине Кантона Сарајево којом се осуђује дизање три прста у Сарајеву је покушај намерног изазивања међунационалне нетрпељивости и омаловажавања идентитета српског народа, изјавио је премијер Српске Радован Вишковић.

         Истакао је да се на тај начин „не постиже ништа добро, већ се додатно продубљује неповерење међу народима у БиХ и подстиче нетрпељивост, те намјерно изазивање реакције српског народа".

         - Три прста су симбол Оца, Сина и Духа Светога, Срби се крсте с три прста и тако ће остати, и ниједна декларација то не може да забрани - поручио је Вишковић.

         Према његовим речима, политичари из СДА, која је покренула усвајање ове декларације у Скупштини Кантона Сарајево, нису тиме учинили ништа добро, нити је то добра порука ни бошњачком ни српском народу.

         - Исфрустрирана изборним поразом, СДА покушава да овако бесмисленим, али веома увредљивим политичким потезима, у јавности и код бошњачког народа осигура некакве јефтине политичке поене. Међутим, на овај начин СДА губи кредибилитет пре свега код бошњачког народа, али и код озбиљних политичких партија - нагласио је Вишковић.

         Поручио је да се на овакву декларацију "може одговорити сличном декларацијом у једној од општина у Српској".

          - Али политикама у Републици Српској није циљ вређање и омаловажавање других народа, него достојанствен партнерски однос и унапређење политичког и привредноог амбијента са онима који желе добро свим грађанима - рекао је Вишковић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари