Вишковић: Шмит би да елиминише Додика из политике - зато би да наметне нове измене Изборног закона

ПРЕМИЈЕР НАГЛАСИО: ИНСТИТУЦИЈЕ СРПСКЕ ТЕ ПРЕВАРЕ И ПОДВАЛЕ НЕ СМЕЈУ ПРИХВАТИТИ

Радован Вишковић

* Све огољују две додате тачке. Прва гласи: Даном правоснажности судске пресуде којом му је изречена сигурносна мјера забране обављања одређеног занимања, дјелатности или дужности која представља функцију изабраног члана у органу власти". А друга: „Даном правоснажности судске пресуде којом је изречена казна која за правну посљедицу има престанак те службене дужности и тог радног односа

______________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је суштина најновијег наметања измена Изборног закона од стране Кристијана Шмита елиминисање председника Српске Милорада Додик из политичког живота БиХ.

         Вишковић је рекао да је то јасно видљиво из члана осам овог закона.

         - Ове жалосне, јадне, недемократске и нецивилизацијске измене Изборног закона имају само једну поруку и једну одлуку у смислу елиминације председника Републике Српске који се зове Милорад Додик из политичког живота БиХ и то је поента читаве приче - рекао је Вишковић.

         Указао је на две тачке из члана осам које је Шмит додао, и то тачку пет која гласи: „Даном правоснажности судске пресуде којом му је изречена сигурносна мјера забране обављања одређеног занимања, дјелатности или дужности која представља функцију изабраног члана у органу власти", те тачку шест, која гласи: "Даном правоснажности судске пресуде којом је изречена казна која за правну посљедицу има престанак те службене дужности и тог радног односа".

         - Ово је рађено због председника Републике Српске и те журбе и судске пресуде која ће бити у овом контексту. Међутим, у постојећем закону то није писало тако и овај послушник нечијих налога, а зна се чијих, које амбасаде, ово је морао да уради како би то имало неки свој след - нагласио је Вишковић.

         Вишковић је рекао да је све то мало замотано у целофан због јавности "како се Срби не би досетили".

          - Међутим, Срби су се одмах досетили, и ове преваре и подвале ни по коју цену не смеју прихватити институције Републике Српске - рекао је Вишковић.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари