Вишковић: Ово може имати политичке, делом и економске последице, али ћемо и то превазићи

„НЕМАЧКА ЈЕ ПОЧИНИЛА НАЈВЕЋИ ГЕНОЦИД У ИСТОРИЈИ И САДА ПЕРЕ СВОЈУ МРАЧНУ ИСТОРИЈУ ПРЕКО СРБА“

* Српски народ се само и увек борио за своју слободу и бранио слободу своје огњиште и голи живот управо од Немачке која је и предложила ову резолуцију. Без обзира на све резолуције, српски народ, а и већина човечанства то зна, да Срби нису геноцидни. А исто тако остали народи на свету знају ко је Немачка и шта су радили другим народима и човечанству

_______________________________________________________

          ГЛАСАЊЕ за резолуцију о Сребреници показује сав апсурд и иронију тренутне ситуације у којој живимо, рекао је председник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

          - Најчешће што се чуло током седнице и на шта су указали представници већине земаља јесу двоструки стандарди и да нема консензуса - навео је Вишковић.

          Истакао је да је збир "против" и "уздржаних" већи од оних који су гласали "за".

          - И то јасно говори све о предлагачу, лицемјерству, дуплим аршинима. То пуно говори о свему. Немачка је земља која је имала уводно обраћање, а свако на овом свету зна да су Њемачка и Трећи рајх починили највећи геноцид и ето они су се сад толико година после сетили да своју мрачну историју исправљају и перу преко српског народа - навео је Вишковић.

          Премијер Српске је навео да српски народ није геноцидан и да то никад није ни био.

          - Српски народ се само и увек борио за своју слободу и бранио слободу своје огњиште и голи живот управо од Немачке која је и предложила ову резолуцију. Без обзира на све резолуције, српски народ, а и већина човечанства то зна, да Срби нису геноцидни. А исто тако остали народи на свету знају ко је Немачка и шта су радили другим народима и човечанству. И то је најбоље показало да више од пола чланица УН није подржало - јасан је Вишковић.

          Нагласио је да се не може овом резолуцијом поништити и заборавити највећи геноцид у историји који је починила Немачка.

          - Не могу да не кажем да ово неће имати последице, имаће политичке можда и неким делом и економске, али ми смо Срби увек опстали, преживели, па ћемо и ово превазићи - изјавио је премијер Српске.

          Посебно се захвалио свим земљама које су гласале против и биле уздржане.

           - Највећу захвалност упућујем Србији и председнику Вучић који је предузео и учинио све сто се могло и више, који је својим несебичним трудом, залагањем, постигао заиста максимално. А што се највише види и што сам већ поменуо да је више земаља против и уздржано - рекао је у свом реаговању после гласања председник Владе Републике Српске Радован Вишковић.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари