Вишковић: ЦИК да утврди да ли је Тривић новац за кампању добила из САД

„ОНИ КОЈИ ДАЈУ НОВАЦ – НЕ ДАЈУ ГА ЗАТО ШТО ВОЛЕ СРПСКУ ВЕЋ ДА РАДИ ПРОТИВ ЊЕНИХ ИНТЕРЕСА“

* Премијер РС Радован ВИШКОВИЋ: Ако се покаже да је то тачно - и она и ПДП треба да сносе санкције. Ако је та информација тачна, а по свему што је видљиво и што смо могли да добијемо на увид, изгледа јесте, то је дно дна и то ће коштати Републику Српску

* Подсетио да је специјални изасланик САД за Балкан Габријел Ескобар у Конгресу САД рекао да је са опозицијом у Српској договорио неке мере и кораке. И додао: „Очито је производ поменутих мера и корака тих 10 милиона долара

______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић сматра да би Централна изборна комисија БиХ требала истражити наводе да је кандидат ПДП-а за председника Српске Јелена Тривић добила новац за кампању из САД и нагласио да би, ако се то покаже тачним, и она и ПДП требали сносити санкције.

       - Ја не одобравам такве врсте мешања у изборни циклус и без обзира ко седи у ЦИК-у мора радити по закону. Ако је та информација тачна, а по свему што је видљиво и што смо могли да добијемо на увид, изгледа јесте, то је дно дна и то ће коштати Републику Српску - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

       Он је истакао да сви они који дају новац не дају га не зато што воле Републику Српску, него имају своје интересе који не воде ка јачању Српске, него је намењен против интереса Српске, за њено слабљење и укидање њених надлежности.

       Вишковић је упитао: како би се реаговало да су се појавили такви папири и да је у питању СНСД или нека друга партија из владајуће већине.

       - Не могу веровати да је уважена колегиница, по образовању и радном месту то урадила, а ако јесте - то осуђујем без обзира о коме се ради, макар то био и Радован Вишковић - навео је премијер Српске, додајући да он није познат по томе да воли да говори о појединцима, приватним стварима и приватном животу.

       Вишковић је и подсетио да је специјални изасланик САД за Балкан Габријел Ескобар, када је у Конгресу САД образлагао свој боравак на овим просторима рекао како је са опозицијом у Српској договорио неке мере и кораке.

       - Очито је производ поменутих мера и корака тих 10 милиона долара - нагласио је Вишковић.

       Администрација Џозефа Бајдена издвојила је 19,5 милиона КМ за кампању Јелене Тривић против Милорада Додика, јавио је раније "Глас народа",  сазнајући то из поузданих извора.

       (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари